Donald Tramp
EPA/Chris Kleponis
Donald Tramp

EPA/Chris Kleponis

Donald Tramp, Foto: EPA/Chris Kleponis

Odlazeći predsednik Donald Tramp najavio je u petak da se neće pojaviti na Bajdenovoj inauguracijia 20. januara ali to nije sprečilo Pensa da najavi svoje prisustvo na svečanoj ceremoniji. Da će Pens voditi računa samo o svojoj koži nagovestio je još pre upada Trampovih pristalica u zgradu Kongresa kada je na zajedničkom zasedanju Kongresa bilo pripremljeno utvrđivanje rezultata izbora po državama. Pens je, ne obazirući se na predsednikove poruke da odbaci rezultate iz spornih država, objavio da nije imao takva ovlašćenja i da je njegova uloga bila "uglavnom ceremonijalna".

Nakon što je društvena mreža Tviter trajno blokirala nalog američkog predsednika Donalda Trampa, bivša kandidatkinja za predsednika i državna sekretarka Hilari Klinton ponovo je objavila svoj tvit u kojem poziva Trampa da ugasi svoj nalog na Tviteru, a u opisu je dodala crnu kvakicu.

Preporučujemo:

Nakon nasilnih protesta 6. decembra u Vašingtonu i upada pristalica predsednika SAD Donalda Trampa u zdanje američkog Kongresa, poglavar rimokatoličke crkve papa Franja apelovao je na SAD da se "klone nasilja, tragaju za pomirenjem i zaštite demokratske vrednosti".

- Ponoviću, nasilje je uvek autodestruktivno: ništa nam ne donosi, a mnogo gubimo - poručio je papa Franja, prenosi Rojters.

U SAD su paralelno nastavljena i hapšenja. Tri pristalice američkog predsednika Donalda Trampa, uključujući i čoveka sa nadimkom Kuanon Šaman (QAnon Shaman), a čije su fotografije obišle svet nakon nasilnog upada u zdanje američkog Kongresa, uhapšeni su i optuženi, saopšteno je iz ministarstva pravde SAD.

Grenel: Bajdene, nemoj bar da popuješ drugima

Ričard Grenel, blizak saradnik američkog predsednika Donalda Trampa, oštro je juče kritikovao budućeg predsednika Džozefa Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris povodom najava o pokretanju opoziva Trampa nakon što je društvena mreža Tviter trajno ugasila njegov nalog.

- Hej, Džo Bajden i Kamala Haris, nek vam je sa srećom kada drugim zemljama budete govorili da ne mogu da utišaju, cenzurišu ili zatvore svoje političke protivnike. Ova kriza je američki brend i vi slavite (privremenu) moć koja dolazi sa njom - poručio je na Tviteru Grenel.

Pročitajte još:

Komentari (4)

zagor

11.01.2021 07:22

Proklete ljige američke!

Nada

11.01.2021 08:08

Pozdrav za Klintonovu od Monike Levincki - hahaha . Samo ti vestice da nisi izabrana - sedi tamo gde si i cuti !

beba

11.01.2021 09:01

Zao mi je Trampa, ali sam sebi , njegov ego i osecaj ogromne moci , je naskodio. maunt5

sara

11.01.2021 10:13

Ništa novo!!!. Kukavice prve napuštaju brod, jer im je interes na prvo mesto!!. Hilari Klinton bolje da pokrije glavu i uši od stida i bruke, koje čini njen muž seksualni manijak i ako treba nekome da se rugaju i smeju to su oni!!!.