Otkaz Otpuštanje Gubitak posla
Shutterstock
Otkaz Otpuštanje Gubitak posla

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

"Dosta mi je svega, shvatio sam - ne mogu više da radim sa vama, ni trenutak duže", pisalo je u poruci.

Zbog iznenadnog zatvaranja preduzeća, oko 300 mališana ostalo je bez prevoza do škole, a više stotina putnika iznenadilo se kada je saznalo da su otkazane vožnje za koje su već platili karte.

U službenom saopštenju kompanije na njenoj internet stranici piše da je "Nippybus prestao sa radom od ovog trenutka", a uz to se navodi da je kompanija imenovala agente koji će likvidirati imovinu i pokriti njena dugovanja.

Ali Sidni Hardi (57), direktor kompanije, u mejlu zaposlenima koristio je mnogo živopisniji rečnik.

"Postoji razlika između odustajanja i spoznaje kada je dosta. Meni je dosta, shvatio sam da ne mogu raditi sa vama, ljudima koje sam zaposlio", napisao im je u mejlu.

"Dođe trenutak u svakom odnosu kada jednostavno morate reći 'je*i ga', zbogom i nastaviti u drugom smeru. Ovo je taj trenutak za mene. Odlazim, i posvetiću se svom snu u kom ne moram raditi ovde.

Nippybus je imao ugovore s opštinom Somerset, za koji je prevozio školarce do škola i održavao nekoliko javnih linija.

Sad već bivši vozač Dejv Ingliš (64), koji je za Nippybus radio gotovo devet godina, tvrdi da je firma imala probleme jer je gubila vozače.

- Svi su radili prekovremeno, ali Hardi je jednostavno očekivao da ćemo to raditi. Iz njegovog dopisa ispada kao da je krivica vozača što je došlo do ovoga, ali bez nas uopšte ne bi imao svoju kompaniju. Neki od tih vozača imaju decu i kredite, rekao je Ingliš.

"Rešio je sve to na ogavan način. Niko ga više ne poštuje", dodao je.

Komentari (3)

nedjo

03.11.2017 16:55

fin gospodin

Mikica

03.11.2017 17:12

Kod nas su svi privatnici takvi

Milo Goodstein

03.11.2017 19:51

@Mikica - Ajde bre nelupetaj!