POBEDIO NA IZBORIMA, PONOVO POSTAO PREMIJER I PORUČIO BRITANCIMA Boris Džonson: Vreme je da počne isceljenje! Ponovo ćemo se ujediniti i izravnati!

Posle povrtka od kraljice Elizabete II

Boris Džonson
Boris Džonson, Foto: Tanjug/AP

 

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je danas naciju na jedinstvo u prevazilaženju podela oko Bregzita, koje su, kako je ocenio, razdvojile zemlju.

Pozivam sve da dopuste da počne isceljenje, rekao je Džonson ispred svoje kancelarije u Dauning stritu, a nakon pobede na jučerašnjim parlamentarnim izborima, preneo je Rojters.

"Ujedinićemo se i izravnati ... okupljajući sve iz neverovatne Velike Britanije - Englesku, Škotsku, Vels, Severnu Irsku zajedno, vodeći nas napred, oslobađanjem potencijala cele zemlje", rekao je Džonson.

On je rekao da želi da razgovara i sa onima koji nisu glasali za njih ili za njega i koji su želeli i možda još žele da ostanu u EU.

"Želim da znate da mi u ovoj konzervativnoj vladi jedne nacije nikada nećemo zanemariti vaša dobra i pozitivna osećanja topline i saosećanja sa evropskim narodima", istakao je Džonson.

On je dodao da želi novo partnerstvo sa EU, preneo je "Gardijan" Džonson je naveo da je glavni prioritet Britanca da se pre svega fokusiraju na zdravstvo.

"Dobijanje novčanog podsticaja i više medicinskih sestara i bolnica je prioritet", rekao je Džonson i dodao da želi da ljudi mogu da se bave svojim poslom znajući da vlada radi na postizanju ekonomskog rasta.

Britanski premijer je rekao i da je bio u kraljevskoj palati, da će formirati novu vladu i da će u ponedeljak biti konstituisan i novi parlament.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi