boing
Foto: EPA/EPA/ENNIO LEANZA

Let "Satvest erlajnsa" 746, leteo je sa 175 putnika od Feniksa do Ouklanda u SAD 25. maja kada je doživeo zastrašujuću "holandsku vožnju".

"Holandsko prevrtanje" je naziv koji je dat kombinaciji pokreta kada rep klizi i avion se ljulja od vrha do vrha krila. "Dejli mejl" navodi da je naziv dat kao oponašanje kretanja "holandskog klizača".

Piloti su uspeli da povrate kontrolu i avion je bezbedno sleteo u Oukland, saopštila je Federalna uprava za vazduhoplovstvo.

Prema preliminarnom izveštaju američke Federalne uprave za vazduhoplovstvo i avijaciju (FAA), inspekcija letelice nakon sletanja aviona pokazala je oštećenje jedinice koja obezbeđuje rezervno napajanje kormilu.

FAA je dodala da druge avio-kompanije nisu prijavile slične probleme.

Nema prijavljenih povređenih, ali FAA istražuje uzrok incidenta, zajedno sa Boingom i Nacionalnim odborom za bezbednost saobraćaja.

Avioni Boinga su u poslednje vreme pretrpeli niz problema i kompanija se našla na udaru nakon što su uzbunjivači tvrdili da su prekršene procedure kontrole kvaliteta i da su mnogi avioni napustili fabrike sa defektima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading