Superćelijska oluja
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Navodno, juče je u Hrvatskoj i okruženju zabeleženo više od 107.000 udara groma, piše portal Neverin .

Ovo su samo neke od posledica nevremena koje je prošlo kroz Hrvatsku:

Valpovo

Olujni vetar zahvatio je celu Hrvatsku, a u pojedinim delovima zemlje i naneo štetu. Tako crkva u Ladimirevcima kod Valpova nije opstala bez materijalne štete. Po olujnom vremenu drvo je palo na crkvu, saopštio je DVD Valpovo na Fejsbuku.

Samobor i okolina

Jako nevreme zahvatilo je područje Ludbreka, vetar je odneo krovove kuća, rušio ograde i čupao drveće sa zemlje u naselju Sigetec . Čitalac nam je ispričao kako je pijavica prošla kroz to mesto i napravila katastrofu.

Slavonski Brod

Građane Slavonskog Broda dočekao je apokaliptični prizor na nebu .

- Kao i ona u sedmom mesecu prošle godine, samo slabija. Odjednom se pojavilo praćeno jakim vetrom i kišom, sada se smirilo. Nadam se da će tako i ostati – rekao nam je čitalac.

Osijek i okolina

Radio Osijek je, pak, objavio snimak udara groma u predajnik Borinci.

Fudbalski klub Đakovo Croatia javio je na društvenim mrežama da je zbog nevremena i jakog vetra oštećen deo krova na tribini stadiona.

Već u ponedeljak popodne i uveče u pojedinim delovima naše zemlje stigla je velika promena vremena sa jakom kišom i olujnim vetrom. Za centralni i istočni dio Hrvatske izdato je narandžasto upozorenje zbog grmljavine. Za ostatak zemlje izdato je žuto vremensko upozorenje zbog grmljavine. Na pojedinim mestima nema struje.

Alo.rs/ 24.sata hr/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading