grad
Foto: Printscreen/Foto: RINA/Ilustracija

U donjem Podunavlju duvaće jugoistočni vetar, u Vojvodini i na Kosovu i Metohiji zapadni i jugozapadni, a u ostalim delovima Srbije biće promenljivog smera, slabog do umerenog intentizeta, a u zoni pljuskova jak ili olujni.

rhmz

RHMZ

 

 

Temperature će se kretati od 12 do 26 stepeni. U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno, povremeno s kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji posle podne u pojedinim delovima grada mogu da budu i izraženiji.

Duvaće slab i umeren vetar, promenljivog smera, u zoni pljuskova pojačan, sa temperaturama oko 25 stepeni.

Inače, RHMZ je objavio upozorenje na vremenske nepogode koje je na snazi od juče, do četvrtka 23. maja. 

- Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju danas posle podne, uveče, ali i sutra lokalno će biti praćeni gradom, olujnim vetrom, ali i većom količinom padavina za kratko vreme (od 20 do 40 mm, lokalno i više).

U četvrtak (23.05.) se prognozira da oblast sa najvećim rizikom od obilnih pljuskova bude istočna Srbija, dok će u ostalim krajevima intenzitet i čestina grmljavinskih razvoja slabiti.

Inače, u jakom nevremenu koje je juče pogodilo Srbiju jedna žena je poginula. Jak grad zasuo je deo Srbije, a scene iz nekih delova bile su krajnje apokaliptične. U nekim delovima pao je grad veličine jajeta. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading