Nevreme
Foto: Printscreen/Printscreen

Otklanjaju se posledice jakog nevremena koje je juče pogodilo Srbiju. Nevreme praćeno gradom i jakim vetrom zahvatilo je juče popodne Srbiju. Najjači pljuskovi praćeni gradom bili su u Mačvi, Bačkoj, Sremu, na području Zlatiborskog okruga.

 

 

Žena je poginula u Somboru kada je na automobil palo drvo. Veliki požar koji je izbio u dvorištu zgrade EPS-a u Novom Sadu je ugašen, a deo grada bio je bez struje. Vatrogasci-spasioci evakuisali pet osoba i bebu.

I Sevojno je bilo bez struje, kao i pojedina naselja u Novom Pazaru.  U Novom Pazaru proglašena vanredna situacija, a na pojedinim mestima izlile su se reke Raška i Trnavica. Bujični potoci izlili su se i u Požegi.

Vatrogasci su tokom popodneva evakuisali pet osoba i bebu.

Jako nevreme tokom večeri zahvatilo je i Beograd zbog čega se saobraćaj odvijao usporeno.

I danas na snazi narandžasti meteoalarm

I danas popodne na snazi će biti narandžasti meteo-alarm. Popodne će biti ponovo uslova za nepogode.

 

 

Kako najavljuju meteorolozi, očekuje se promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, ali nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će u drugom delu dana lokalno biti i izraženiji uz grad i količinu padavina do 40 mm (lokalno i više).

Izlile se reke Raška i Trnavica

Juče je proglašena vanredna situacija na celoj teritoriji grada Novog Pazara zbog štete nastale tokom jakog nevremena praćenog pljuskovima i krupnim gradom koji su bez prestanka padali satima u tom gradu.

Na pojedinim mestima izlile su se reke Raška i Trnavica, a poplavljeno je nekoliko domaćinstava.

Mehanizacija je na terenu i protekle noći na najkritičnijim lokacijama dežurale su ekipe Štaba za vanredne situacije.

Propao asfalt u Beogradu

Tokom nevremena koje je zahvatilo Beograd palo je 24 litra kiše po metru kvadratnom na području grada.

 

 

Nevreme nije prouzrokovalo veću materijalnu štetu, ali u Mirijevskom bulevaru i Šejkinoj ulici 1 sat iza ponoći propao je asfalt na parkingu zgrade.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade su na licu mesta i u toku je ispumpavanje vode.

Procena štete u Užicu

U užičkom kraju palo je tokom jučerašnjeg nevremena blizu 40 litara kiše po kvadratnom metru, pa kišna kanalizacija nije uspevala da prihvati svu vodu.

Bilo je i odrona, oštećenja putne infrastrukture, a nestajalo je i struje.

Iako je protivgradni centar dejstvovao sa više protivgradnih stanica, ima oštećenja i poljoprivrednih useva. Danas se očekuje procena štete.

Upozorenje AMSS

U danu posle jakih pljuskova i nevremena u pojedinim krajevima Srbije vožnja može biti napornija, jer postoji opasnost nailaska na ostatke nanosa zemlje ili polomljenog granja, saopštio je AMSS.

Pljuskovi u pojedinim krajevima i danas mogu biti praćeni jakim vetrom, koji u kratkom vremenu donose veću količinu vode na kolovoz, zbog toga vozilo postaje nestabilno, vožnja nesiguna i rizična, a kvarovi, saobraćajne nezgode i prekidi učestali, dodaju iz AMSS-a.

Prisutna je i opasnost od odrona na putevima kroz useke, pa treba izbegavati planinske puteve druge i treće kategorije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading