Vladimir Putin
Foto: Alo/Alo Iustracija

Nariškin je na plenarnoj sednici u Savetu Federacije naglasio ulogu SVR-a u praćenju globalnih bezbednosnih izazova, uključujući mogućnost upotrebe nuklearnog oružja, te je potvrdio da SVR zajedno sa partnerskim specijalnim službama pomno prati razvoj situacije.

"Zapadne zemlje bi, u slučaju velikog sukoba sa Rusijom, pokušale da iscrpe ruske resurse i pripisuju Moskvi odgovornost za događaje, u cilju prebacivanja fokusa sa borbe protiv NATO-a i usmeravanja na stvaranje novog, pravednog i multipolarnog sveta", rekao je Nariškin.

On je dodao da SVR Rusije ne prekida kontakte čak ni sa specijalnim službama iz zemalja koje se smatraju neprijateljskim, kako bi se rešavala posebno hitna pitanja. Nariškin je naglasio mobilnost i sposobnost SVR-a da prikuplja informacije koje su od značaja za rusku državu, kao i značaj tehnološkog unapređenja i primene naprednih tehnologija.

Aleksandar Bortnjikov, kandidat za direktora Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije, takođe je govorio na sednici, istaknuvši da Rusija održava kontakte sa specijalnim službama iz 122 zemlje sveta. Posebno je pohvalio komunikaciju sa državama članicama BRIKS-a, koja je, prema njegovim rečima, veoma efikasna.

Bortnjikov je takođe upozorio na aktivnost stranih agenata unutar Rusije, ocenivši je kao bezbednosnu pretnju za zemlju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading