Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Preuzele su kontrolu nad još jednim naseljem, selom Lukjanci, što su potvrdili i ukrajinski izvori.

Ukrajinske snage, nakon pretrpljenih gubitaka u Lukjancima, povukle su se prema jugozapadu, ka selu Lipci.

Istovremeno, ruske trupe napreduju prema granicama grada Volčanska. Od jutra 14. maja, nanose značajne gubitke ukrajinskim jedinicama koje se pokušavaju utvrditi u šumi na obalama reke Volčje unutar grada.

Sukobi se odvijaju na teritoriji fabrike agregata. Ukrajinske snage takođe pokušavaju da zadrže kontrolu nad fabrikom za ekstrakciju ulja Volčanski, lociranom na desnoj obali reke Volčje, koja deli grad na dva dela.

Nakon osvojenih pozicija, ruske jedinice se sada približavaju selu Lipci. Eksperti smatraju da ukrajinske snage teško mogu zadržati kontrolu nad ovim selom, jer se Lipci nalazi u niziji iza visova koje su ruske snage osvojile, od Krasnog do južno od Glubokoja.

Potvrđeno je i da su ruske snage preuzele potpunu kontrolu nad selom Glibokoje u Harkovskoj oblasti, gde su podigli rusku zastavu.

Sa zauzimanjem Glibokoja, cela leva obala Travjanskog akumulacionog jezera, ključnog za vodosnabdevanje Harkova, došla je pod kontrolu ruskih snaga.

Dodatno, ruske trupe nastavljaju napredovanje u Volčanskoj oblasti, iz koje ukrajinske snage evakuišu dokumentaciju i materijalna sredstva.

Postoje indicije da je Volčansk možda opkoljen od strane ruske vojske.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading