Kanditatura za izbore
Foto: AP/Belarusian Presidential Press Service via AP

Kako tvrdi beloruski lider, pobeda sportista iz ove zemlje dozvoliće im da politički ''izglancaju'' protivnike, prenosi SB njuz.

Beloruskim i ruskim sportistima dozvoljeno je da se takmiče na letnjoj Olimpijadi bez zastave i himne zbog tekućeg rata u Ukrajini.

"Bilo bi sjajno da sve bude organizovano kako treba, sa himnom, zastavom i tako dalje. (Profesionalni) život sportiste je veoma kratak. Razumem ovo i ne insistiram ni na jednoj od opcija. Ako sportista odluči da učestvuje na Olimpijadi, to će ga još više naljutiti. Raspoloženje i bes su važni u sportu. U stvari, oni koji su se kvalifikovali i odlaze tamo (na Igre) u neutralnom statusu definitivno bi trebalo da pokažu svoju hrabrost, da pokažu da su pravi Belorusi. Ovo će nam biti dobar razlog da ih politički 'izglancamo' ako pobedimo nakon što smo nastupili bez zastave. Ne smemo odustati'' poručio je beloruski lider.

Dodao je da su sportisti u sovjetsko vreme bili pod velikim pritiskom, što ih nije sprečavalo da odnose pobede na velikim svetskim takmičenjima.

''Što je veći pritisak, to je veći otpor'', zaključio je Lukašenko.

BONUS VIDEO

@alo_portal RADNO VREME OD SEDAM SATI? Vučić otkrio ŠTA MISLI o trendu koji je stigao u Crnu Goru iz Evrope #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viraltiktok #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading