fsb
Foto: Printscreen/YouTube/ The Sun

"Zaustavljene su ilegalne aktivnosti ruskog državljanina rođenog 1999. godine i njegove partnerke rođene 2000. godine, koji su, po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, planirali da dignu u vazduh železničku prugu u Lenjinskom okrugu Republike Krim", saopštio je Centar za odnose sa javnošću (COS) FSB Rusije, preneo je TASS.

FSB je naveo da je ruskog državljanina u oktobru 2023. godine preko internet mesindžera regrutovao službenik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, a on je kasnije regrutovao svoju partnerku da izvršava zadatke za ukrajinske specijalne službe.

Prema saopštenju, optuženi su u aprilu uzeli eksplozivnu napravu iz skrovišta u Sevastopolju, koju su pokušali da podmetnu ispod železničke pruge u blizini sela Oktjabrskoe, u Lenjinskom okrugu Republike Krim.

Kako napominje COS, muškarac i žena su prethodno fotografisali i poslali neprijatelju podatke o mestima boravka vojnog osoblja, položajima ruskih PVO sistema, kao i koordinate objekata energetskog kompleksa na poluostrvu.

Protiv njih je pokrenut krivični postupak i oni se nalaze u pritvoru. Počinioci su priznali zločin i aktivno sarađuju, naveo je COS.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading