francuska
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Francuska je najoštrije osudila napad, navodi se u saopštenju Ministarstva, u kojem se dodaje da Francuska radi sa svojim partnerima na deeskalaciji situacije i poziva sve na uzdržanost, preneo je Rojters.

I belgijsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije danas da je pozvalo na razgovor iranskog ambasadora da mu saopšti da osuđuje iranski napad na Izrael.

"Ovaj napad ugrožava i regionalnu stabilnost i stanovništvo na Bliskom istoku i odvodi nas dalje od mira. Pozivam sve strane da ispolje najveću suzdržanost", rekla je ministarka spoljnih poslova Belgije Hadža Lahbib.

Prethodno je i Nemačka pozvala na razgovor iranskog ambasadora posle napada Teherana raketama i dronovima na Izrael tokom vikenda, saopštio je portparol Ministarstva spoljnih poslova u Berlinu.

Iran je u noći između subote i nedelje lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu, Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji, presnosi Tanjug.

BONUS VIDEO

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading