francuska
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ambasador Francuske u Ruskoj Federaciji Pjer Levi pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde mu je istaknuto da su izjave francuskog šefa diplomatije Stefana Sežurnea o nezainteresovanosti Pariza za dijalog sa ruskim rukovodstvom, neprihvatljive, saopštilo je rusko diplomatsko odeljenje

- Dana 12. aprila, opunomoćeni ambasador Francuske Republike u Ruskoj Federaciji, P. Levi, pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije“, navodi se u poruci na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Napominje se da je u kontekstu izjava Stefana Sežurnea - o nezainteresovanosti francuske strane za razgovore sa ruskim zvaničnicima, jer izjave koje oni objavljuju navodno sadrže lažne informacije - istaknuto je francuskom ambasadoru u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova neprihvatljivost ovakvih izjava, „koje nemaju veze sa realnošću“.

- Smatramo ove izjave šefa francuskog ministarstva spoljnih poslova kao svesnu i promišljenu akciju francuske strane koja ima za cilj podrivanje same mogućnosti bilo kakvog dijaloga između dve zemlje - saopštili su u ruskom MIP-u, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading