bela kuća
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Bela kuća: SAD su veoma zabrinute zbog pretnje rata punog razmera između Izraela i Irana

Sjedinjene Države su veoma zabrinute zbog verovatnoće rata punog razmera između Izraela i Irana nakon izraelskog udara na iranski konzulat u Siriji, rekao je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Tokom intervjua za Si-En-En, Kirbi je upitan koliko su Sjedinjene Države zabrinute zbog mogućnosti „rata punog razmera između Irana i Izraela”.

„Da, veoma smo zabrinuti“, odgovorio je portparol Bele kuće, napominjući da je relevantna tema pokrenuta tokom razgovora između američkog predsednika Džoa Bajdena i izraelskog premijera Benjamina Netanjahua .

Sirijsko Ministarstvo odbrane je u ponedeljak izvestilo o izraelskom vazdušnom napadu na zgradu u blizini iranske ambasade u Damasku, pritom je oštećena i zgrada diplomatskog predstavništva. U zgradi konzulata nalazila se i rezidencija iranskog ambasadora Hoseina Akbarija, koji nije povređen. Kako se navodi u saopštenju sirijskog Ministarstva odbrane, zgrada konzulata je uništena kao rezultat napada. Iranska revolucionarna garda (Elitna jedinica oružanih snaga) saopštila je da je ubijeno sedam oficira Iranska revolucionarne garde, uključujući dva viša generalna savetnika, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ja

05.04.2024 07:47

Ako se oni ne umjesaju nece biti bure baruta.