skupština podgorice
Foto: Printscreen/YouTube/ Bivši odbornici PES-a formirali novi odbornički klub “Pokret za Podgoricu”

Poseban klub odbornika u Skupštini Glavnog grada Crne Gore čine Dragan Radović, Dragutin Vučinić, Ranka Otašević, Jevrosima Pejović i Nađa Ljiljanić.

Predsednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović kazala je da su odbornici Nađa Ljiljanić, Dragan Radović, Dragutin Vučinić, Ranka Otašević i Jevrosima Pejović dostavili izjave da više nijesu članovi PES-a.

Kazala je da je odbornik Radović obavestio da je konstituisan novi klub, kao i da žele da promijene naziv kluba u Pokret za Podgoricu.

Andrija Klikovac (DPS) kazao je da “danas svedočimo novim političkom okolnostima u Skupštini Glavnog grada, a da je pre toga bilo političke krize.

“Građani Podgorice, jasno je da je posredi nešto o čemu se dugo medijski govorilo, a to je da je politički dvojac Abazović i Milatović sproveo određenu vrstu radnji kako bi kreirano novu političku platformu u sklopu parlamentarne većine i pokazao kako su oni ti koji kreiraju političke okolnosti na nivou glavnog grada…”, rekao je Klikovac, dodajući da će građani u narednom periodu imati nastavak duboke političke krize u Podgorici.

Zamenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević kazao je da se u Skupštini Glavnog grada vode dijalozi i razgovori, te da je nikad veća stastabilnost u glavnom gradu.

Odbornici koji su napustili Pokret Evropa sad poručili su ranije da će doći na sednicu.

Najavili su da i da će ubuduće zajednički delovati s Građanskim pokretom URA i Pokretom za promene.

Kazali su da će uskoro biti potpisan Memorandum o saradnji i istakli da će ovo biti najveća grupa odbornika u okvriu parlamentarne većine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading