skupština glavnog grada crne gore
Foto: Printscreen/YouTube/ Skupstina Glavnog grada

Prema rečima šefa kluba odbornika Pokreta Evropa sad (PES) Vasilija Čarapića, pet nekadašnjih odbornika PES-a formiralo novi klub.

Čarapić je rekao da su odlučili da danas ne dođu na sednicu.

“Nama je stalo do bitnih odluka koje se donose u ovoj Skupštini i koje su od značaja za sve građane Podgorice…”, rekao je Čarapić.

Prema pisanju Portala "RTCG", na taj način ozbiljno preti kriza vlasti, što će izazvati blokadu brojnih predloga aktuelne gradske uprave na čelu sa Oliverom Injac, ali i rad nekoliko gradskih preduzeća, zbog isteka v.d. statusa trenutnim rukovodiocima.

Nezvanično, iako su tvrdili da ne žele više da budu u PES-u nakon što je Jakov Milatović napustio tu partiju, bivši odbornici na sinoć održanom sastanku su tražili da dobiju pozicije u skupštinskim odborima i pola pozicija koja po koalicionom sporazumu pripadaju PES-u.

Kako im je saopšteno nakon sinoć održanog sastanka, takav pristup nije imao razumevanje kod ostalih koalicionih partnera, ali ni kod njihovih bivših kolega iz PES-a.

Odbornici koji su napustili PES su Nađa Ljiljanić, Ranka Otašević, Jevrosima Pejović, Dragutin Vučinić i Dragan Radović, koji su bliski crnogorskom predsjedniku Milatoviću.

Alo/RTCG

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading