hitna
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vlasnika psa koji je u Zadru nasmrt ugrizao 82-godišnju ženu, policija je privela i protiv njega je podneta krivična prijava za koje mu preti kazna od jedne do osam godina zatvora.

Zadarska policija saopštila je u sredu uveče da je okončala krivičnu istragu protiv 28-godišnjaka osumnjičenog za teško krivično delo protiv javne bezbednosti.

Za počinioce navedenog krivičnog dela, propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina, saopštila je hrvatska policija.

Nakon pogibije 82-godišnje žene u Zadru koju je staford ugrizao u stanu u vlasništvu njenog unuka, Ministarstvo obrane (MORH) javilo je da je privedeno aktivno vojno lice, osumnjičeno za „teško krivično delo protiv opšte bezbednosti učinjeno van službe”.

Ministarstvo obrane saopštilo je da su pripadnici vojne policije lišili slobode, u saradnji sa policijom, osumnjičnu vojnu osobu koju Policijska uprava tereti za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Po prijemu prijave da su u stanu pronađena žena sa povredama koje ukazuju na nasilnu smrt i američki stafordski terijer u vlasništvu porodice, policija je izvršila uviđaj, a brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba.

Na odeljenju patologije obavljena je obdukcija tela 82-godišnje žene i utvrđeno je da je preminula od posledica ujeda psa.

Staričin zet: "Dan pre tragedije šetali smo psa"

Tragedija je šokirala i zeta preminule starice Antonija Dragića, koji je za Novi list rekao da je 82-godišnja žena bolovala od srčanog oboljenja.

- Supruga me je u 5 sati ujutru pozvala telefonom iz stana i rekla mi kako je našla mrtvo telo svoje majke, koje je bilo obliveno krvlju, a pas je stajao nad njom. Odmah sam došao u njen stan oko 5.30, a policija je već stigla.

Moja supruga je psa odmah zaključala u kupatilo, a potom u stanu, veterinar kojeg je pozvala policija ga je omamio, pošto se radi o psu teškom oko 50 kilograma.

Pas je potom odveden u azil, rekao je Dragić i dodao da je njegova supruga očajna zbog smrti majke.

- Pitanje je da li ju je pas ujeo dok je bila živa, ili se razbolela i umrla od slabog srca ili starosti. Pas je rasni američki staford, a vlasnik je nećak moje žene, sin njenog brata. On je u vojnoj službi van Zadra, zbog čega je, rekao je, ostavio psa na čuvanje.

– Supruga i ja smo bili sa ovim psom dan pre ovog tragičnog događaja u komšijskom kafiću, popili smo piće, bili smo sat vremena, a pas je sve vreme ležao pored nas. Ko je mogao da zna da će se tako nešto desiti, rekao je Zadranin i dodao da su kasnije tog dana on i njegova supruga šetali sa psom, zatim je supruga vratila psa u stan, a njih dvoje su nastavili kupovinu.

Vratili su se oko 22 sata, pošto je njegova žena ujutru morala da ide na posao.

– Ovaj pas je živeo sa porodicom našeg nećaka u njihovom stanu u Zadru. Čuo sam od svog nećaka preko poruka nakon ove tragedije, trebalo je da dođe u Zadar u utorak uveče, ali smo saznali da ga je vojna policija zaustavila i odvela. Supruga i ja smo privedeni u policijsku stanicu nakon što su policajci počeli da pretresaju stan.

Tvrdi da je policijski razgovor trajao oko 20 minuta i da su ga pitali gde su on i supruga bili u trenutku kada je pas napao pokojnu svekrvu.

Dodao je da su njegovu suprugu zadržali u policijskoj stanici do 18 časova, rekao je Dragić, koji smatra da će pas verovatno biti uspavan, piše Jutarnji.hr.

BONUS VIDEO

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading