Bil Klinton
Foto: Printscreen/Facebook printscreen

Federalni sudija Menhetna Loreta Preska prošlog meseca je naložila da se objave dokumenta, u kojima se navodi više od 170 saradnika Epstina poput Klintona, bivšeg predsednika Donalda Trampa i princa Endrjua, preneo je "Njujork post".

Žena koja tvrdi da ju je preminuli američki biznismen Džefri Epstin podvodio i seksualno zlostavljao rekla je i da je britanski princ Endrju stavio ruku na njene grudi u Epstinovoj kući na Menhetnu 2001.

Incident, koji je ranije prijavljen, a koji je princ Endrju negirao, bio je među detaljima otkrivenim u gomili ranije redigovanih dokumenata, otpečaćenim prema sudskom nalogu od 18. decembra.

Imena više od 150 ljudi pomenutih u tužbi Virdžinije Džufri, jedne od Epstinovih najistaknutijih tužiteljki, godinama su bila zapečaćena sve dok savezni sudija prošlog meseca nije odlučio da ne postoji zakonsko opravdanje za to.

U izjavi, Džufri je rekla da je imala seks sa nekoliko istaknutih političara i finansijskih lidera, uključujući milijardera američkog biznismena Toma Prikera.

U odvojenom iskazu, Johana Sjoberg koja je, takođe, tužila Epstina, rekla je da je princ Endru stavio ruku na njene grudi kako bi pozirao za fotografiju sa njom, Džufri i Gilejn Maksvel, bivšom Epstajnovom devojkom.

Sjoberg je rekla da se na fotografiji nalazi i lutka na kojoj je pisalo "Princ Endrju".

Brat osuđenog seksualnog prestupnika, bivšeg američkog finansijera Džefrija Epstina, rekao je da je Džefri imao tako zapaljive informacije o Donaldu Trampu i Hilari Klinton, da bi, da su bile objavljene, poništile predsedničke izbore 2016. godine.

"Evo vam direktan citat (Džefrija): Da sam rekao šta znam o oba kandidata, otkazali bi izbore. Eto, to mi je rekao Džefri 2016. godine", rekao je Mark Epstin za "Njujok post", prisećajući se razgovora koji je imao sa bratom o trci Trampa i Klinton za predsednika 2016. godine.

Epstin se družio sa uticajnim ljudima sa Volstrita, članovima kraljevske porodice i poznatim ličnostima pre nego što je 2008. priznao krivicu za podvođenje maloletnice.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading