velobor džomić
Foto: Printscreen/Youtube/Goli Zivot TV Happy

“A ta spora, ali dostižna pravda kao odgovor na projavljenu nepravdu se sabrala u svecrkvenom svedočenju na litijama i pobedi istine prilikom izmena i dopuna tog Zakona protiv SPC koje su usvojene 29. decembra 2020. godine uz veliki doprinos tadašnjeg ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića i njegovih saradnika“, kazao je on.

Prema njegovim rečima u Crnoj Gori pravoslavna vera i srpski identitet napadani su u 1941, i to ne samo od okupatora nego i od zla domaćeg.

“Nas nekoliko sveštenika je od strane ideološki ostrašćenih pripadnika bivšeg režima u Crnoj Gori bilo proglašeno za bezbednosno interesantna lica koja ugrožavaju nacionalnu bezbednost Crne Gore. Radujem se što smo u dugotrajnim postupcima pred sudom dokazali da su u pitanju neistine, ali i zloupotrebe. Dovoljno je da navedem podatak da je Upravni sud Crne Gore samo u mom predmetu sedam puta presudio u moju korist, a protiv Ministarstva unutrašnjih poslova koje je uporno donosilo nezakonita rešenja. „Crnogorski model” se ovih dana, na žalost, primenjuje na Kosovu i Metohiji gotovo na isti način”, kazao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading