LAŽNI SVEŠTENIK NIKOLA
Foto: Alo/Eparhija raško prizrenska

"U Prištini pokušavaju da različitim perfidnim i opasnim strategijama, hramove i manastire Srpske pravoslavne crkve preuzmu i proglase za deo takozvanog kosovskog nasleđa, a naposletku pribegavaju brutalnim upadima na posed svetinja SPC, upravo zbog snage i značaja koji srpska crkva ima za srpski narod na KiM", navodi se juče u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kako dodaju, ovakav nasilni i planski akt u selu Rakinica nesumnjivo nije mogao biti izveden bez znanja i podrške institucija u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, koji svoje delovanje zasnivaju isključivo na obračunu sa svime srpskim na prostoru KiM.

U saopštenju iz Kancelarije podsećaju da Priština i ekstremisti sistematski već više od dve decenije skrnave i organizovano, masovno uništavaju srpske crkve i manastire na prostoru Kosova i Metohije, kako bi sprečili povratak naroda na njihova vekovna ognjišta i zatrli seme srpskog postojanja.

Dodaju da sve to čine jer je itekako dobro poznato da su naše crkve oduvek bile mesta sabiranja i sabornosti, kao i stub identiteta i duhovnosti srpskog naroda.

"Ovo je pitanje koje bi moralo da skrene pažnju kompletne međunarodne zajednice, jer je nedopustiv tretman ćutanja dok se ruše i skrnave srpski grobovi, prekopavaju srpske kosti, kamenuju srpske kuće, otima bespravno srpska zemlja, a sada i crkve", navodi Kancelarija.

Eparhija raško-prizrenska upozorila je da je lažni sveštenik Džufka šarlatan regionalnih razmera koga je osudila Pravoslavna Crkva Albanije i na čije je štetno delovanje već upozoravano i kao takav jedino uporište i podršku ima od predstavnika tzv. prištinskog političkog establišmenta.

 

@alo_portal VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI Najteži deo auto-puta do Požege biće završen za 6-7 meseci, potom sledi brza saobraćajnica! #alo #alonovine #alodnevnenovine #aleksandarvucic #uzice #fypシ #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading