napad na dete
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jeziv slučaj otkriven je prošle godine u Donjoj Austriji, a za mučenje maloletnika terete se njegova majka (33) i njena navodna partnerka (40).

One su mališana svakodnevno zaključavale u transporter za pse dimenzija 52x40 centimetara i stalno su ga mučile. Dečaka je sigurne smrti spasila socijalna radnica.

U trenutku kada je dečak pronađen, njegova telesna temperatura bila je 26,8 stepeni, a dete je bilo premršavo jer su ga majka i njena devojka izgladnjivale.

Starija optužena negira krivicu iako su u njenom telefonu pronađene poruke koje je razmenjivala sa majkom dečaka. Naime, jedna drugoj su slale fotografije izmučenog deteta uz jezive poruke i gifove. Na mnogim fotografijama je izgladneli dečak sklupčan na podu.

Mališan, koji sada ima 13 godina, proteklih nedelja na sudu je iznosio detalje stravičnog mučenja koje je trpeo duži vremenski period.

Sa njim su psiholozi oprezno prolazili kroz sve detalje strahota koje su se događale u kući njegove majke.

Dečak je dobijao batine, polivan je vodom dok mu je stavljana tkanina preko lica, vezivan je, i zaključavan u transporter za pse u sobi koja je bila veoma hladna. Majka mu ništa nije davala da jede i po nekoliko dana.

Spasen je u novembru 2022. godine u poslednji čas. Lekari su rekli da verovatno ne bi izdržao još jedan dan mučenja.

Njegova majka i njena devojka terete se za pokušaj ubistva i preti im višedecenijska kazna zatvora.

Tokom davanja iskaza na sudu, dete nije moglo ili nije htelo da se priseti brojnih detalja svog mučenja, ali je više puta potvrdio da je preživeo pakao, te da su obe žene učestvovale u njegovom mučenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading