Kuvanje
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Dobra hrana daleko se čuje, a naša srpska, najukusnija čula se čak do Australije i prikupila brojne simpatije - sve zbog Srpkinje Snežane Čalić koja se pojavila u novom australijskom Master Chef serijalu.

Snežana je Srpkinja rođena u Hrvatskoj, koja je najpre sa roditeljima došla u Beograd a onda se nakon studija, uputila za Australiju, gde je njena porodica stigla mnogo pre nje. Međutim, iako stigla kasnije, to joj nije smetalo da se brzo navikne na australijski život i svojim kuvarskim umećem osvoji srce i sva čula najpre sudija Master Chef a onda i čitave Australije.

Odrasla uz mediteranske ukuse i jela inspirisana tradicionalnom srpskom kuhinjom, Snežana je neko ko je i pre popularnog serijala na svojim društvenim mrežama delila sve svoje specijalitete.

Međutim, ovog aprila je na svom Instagram profilu - uz belu kecelju sa poznatom oznakom Master Chef sa osmehom na licu objavila da je je učesnik novog serijala - koji će joj, nada se, doneti mnogo toga.

Isečci popularne emisije našli su se svuda na internetu, a na srpskom delu Iks-a tu je naravno Snežana koja je čini se svojim srpskim tradicionalnim jelima osvojila sudije.

"Srpkinja Snežana sprema srpska jela u australijskom Master Chef serijalu. Ubi ih na mestu sa ukusima i hranom, nikad nisu ovako nešto probali... Kakva kraljica", stoji na Iks profilu "MilosMiilutinac" koji je s ponosom objavio delić snimka gde Snežana pokazuje svoje umeće.

"Kraljica hleba"

"Snežana je još jednom sebe dokazala" stoji u opisu video snimka na zvaničnom profil australijske emisije.

A u videu, simbolično je nazvavši "Kraljicom hleba" sudije su bile očarane Snežaninim jelom za koje su, čim im je poslužila, rekli da miriše predobro.

Jelo koje je sudije opčinilo bile su punjene paprike sa paradajz sosom, koje je Snežana poslužila sa kajmakom i hlebom.

"Pored sosa tu je i srpski kajmak. Tako da mi je drago da imam priliku da po drugi put predstavim nešto iz moje zemlje", rekla je Snežana sudijama koji nisu čekali ni sekunde više, nego jednostavno uzeli hleb i počeli da umaču u tiganj pun paprika i prelepog sosa.

"Prosto je sad sve eksplodiralo!"

Nakon što su isprobali jelo, sudije su jednostavno u glas rekle sledeće:

"Ovo je divno. Ovo je sve što dobro kuvanje predstavlja. Najpre je zdravo, a onda je nešto što predstavlja tvoje nasleđe. Tako je ukusno, obožavam ga! Prosto je sad sve eksplodiralo! Bravo", rekle su sudije te Snežani uputili gromoglasan aplauz.

"Uf, kad im spremi sarmice"

Srbi su nakon saznanja da se punjene paprike dobile svoju promociju u Master Chef "poludeli" na mrežama te su za Snežanu imali samo reči hvale.

"Bravo Srpkinjo", "Uf kad im spremi sarmice u vinovom listu sa kiselim mlekom. A može i pasuljčina neka", "Ljudi, mora da pobedi, pogledajte kako su popadali na ovaj recept", pisali su oni.

Nadamo se da će Snežana do kraja ovog serijala pokazati sve svoje veštine i na najbolji način predstaviti srpska tradicionalna jela, te naravno i pobediti!

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading