ajkula
Foto: Printscreen/Printskrin


Tristan Tarner iz Južne Australije postao je junak nakon što je golim rukama uhvatio ajkulu i vratio je u okean. Njegova hrabra akcija, snimljena od strane sinova, postala je viralni hit, privlačeći pažnju javnosti širom sveta.

Tokom uskršnjih praznika, sinovi Tristana Tarnera slučajno su upecali ajkulu vrste Carcharhinus brachyurus. Da bi je oslobodio udice, Tarner je hrabro uhvatio ajkulu za rep i izvukao je na obalu. Međutim, on nije stao samo na oslobađanju životinje, već je odlučio da je i vrati nazad u okean na impresivan način.

 

 


"Oduvek sam sanjao da me ajkula 'provoza'", izjavio je Tarner nakon svoje hrabre akcije. On je zaronio sa ajkulom i zajedno su ronili nakon što ju je oslobodio udice. Ovaj neobičan susret sa ajkulom ostavio je njegove sinove u šoku, ali Tarner tvrdi da je reč o prijateljskoj vrsti ajkule.

Iskustvo sa divljim životinjama

Tristan Tarner nije stranac kada su u pitanju susreti sa divljim životinjama. Ranije je imao "bliske susrete" sa krokodilima na imanju svoje partnerke u Severnoj Teritoriji. Njegova ljubav prema vodi i prirodi jasno se vidi kroz ovakva iskustva.

Carcharhinus brachyurus

Ajkule vrste Carcharhinus brachyurus mogu dostići dužinu od 3,3 metra i retko napadaju ljude. One se obično nalaze u vodama kontinentalnog pojasa južne Australije. Iako je teško razlikovati ih od ostalih vrsta ajkula, ovaj neobičan susret sa Tarnerom pokazao je da je reč o prijateljskoj vrsti koja je spremna da sarađuje sa ljudima.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading