GRUPA ALBANACA SA ZASTAVOM RAZBESNELA MEŠTANE Prvo blokirali trg u Veneciji, pa pokušali nedopustiv čin! (FOTO)
Foto: Stock/Foto: Shutterstock

Grupa Albanaca pokušala je da, na albanski državni praznik, 29. novembra, podigne albansku zastavu na jedan od velikih jarbola na trgu u predgrađu Venecije.

Naime, po pisanju tamošnjih medija, dvadesetak Albanaca, među kojima je bilo i devojaka, blokiralo je automobilima trg Korso Matiri, nakon čega su upali na Trg Republike u Portogruaru, predgrađu Venecije, koji je zatvoren za motorna vozila.

 

https://www.alo.rs/vesti/kim/836459/kancelarija-pristina-pokusava-perfidnim-i-opasnim-strategijama-da-preuzme-crkve-spc/vest

 

Grupa je potom pokušala da podigne albansku zastavu na jedan od najvećih jarbola, kojima je zabranjen pristup jer su rezervisani od strane države za italijansku trobojku.

Incident je izazvao negodovanje građana, dodatno zbog činjenice da je stanovnike probudila buka motora i ljudi. Neko od njih se toliko iznervirao da je pozvao i policiju, ali niko nije intervenisao na licu mesta.

Policija i Vojska sada ispituju navode stanovnika i pregledaju snimke sa kamera, koji pokazuju da se grupa sklonila sa Trga nakon skoro pola sata.

Vinovnike događaja sada čeka krivična prijava i administrativne sankcije, jer je blokiranje glavnog prilaza centru predgrađa zabranjeno, dok ih čekaju i tužbe zbog buke i oštećenja tuđe imovine, prenosi Blic.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading