Nestala devojčica
Foto: Printscreen/MUP MAKEDONIJE

Ceo region, uključujući Interpol, pridružio se potrazi za 14-godišnjom Vanjom Gorčevskom iz Skoplja, koja je nestala 27. novembra na putu do škole.

Javnost u Severnoj Makedoniji veoma je zabrinuta zbog njenog nestanka, imajući na umu da je Vanja nestala u jednom od najposećenijih delova grada, u Debar Malu.

Vanje nema već peti dan, a vest o njenom nestanku deli se u medijima i na društvenim mrežama u celom regionu, uključujući Srbiju.

Policija je objavila njene fotografije i opis i istražuje sve moguće motive i razloge za njen nestanak.

Fotografije nestale Vanje postavljene su u celom centru Skoplja, kako bi prolaznici znali sve o Vanji i javili ukoliko imaju neke informacije o njoj.

Poslednji signal njenog mobilnog telefona uhvaćen je u bulevaru Partizanska.

Vanja je u ponedeljak u 7.20 krenula u školu i već je bila nedostupna u 7.35.

Prema rečima njene mame Zorice, Vanja je bila dobro raspoložena pre odlaska iz kuće i nije se žalila ni na kakve probleme.

Majka tvrdi da Vanja nije prijavila nikakvo zlostavljanje, da porodični odnosi nisu poremećeni i da nemaju neprijatelje.

"Mislim da je oteta. Vanja je nasmejana napustila kuću, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu. Nastavnica mi je javila da nije došla na čas, mi smo u stalnoj komunikaciji sa njom, rekla sam joj da Vanja nije bolesna", rekla je majka.

Zorica kaže da je Vanja deveti razred, da ne izlazi puno, ima nekoliko prijatelja i uglavnom je kod kuće.

"Proverili smo sve njene naloge na društvenim mrežama, imam sve njene pasvorde, nismo primetili ništa čudno. Vanja nije takva devojčica. Sumnjam da je oteta, neka mi Bog oprosti ako grešim. Da znam da je pobegla od kuće i da imam probleme sa njom, ne bih sigurno ovoliko paničila", dodala je majka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je reklo da je pokrenulo istragu odmah nakon prijave i da su obavljeni razgovori sa osobama bliskim devojčici, dok su kamere pregledane.

Fotografije Vanje Gorčevske se dele na društvenim mrežama širom regiona. Informacije o njenom nestanku objavljene su na platformi "Nađi me", koja je deo mreže Amber Alert u Evropi.,

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading