MUP
Foto: Printscreen/Instagram/mupsrbije

Na zahtev portala NS Uživo, dostavljeni su aktuelni podaci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, a tiču se tačnog broja nestalih osoba sa teritorije naše zemlje.

Njihov odogovor prenet je u celosti:

– Broj prijavljenih nestanaka odraslih i starih lica za 2023. godinu je 1.677, od kojih je za 1.493 lica potraga obustavljena. S tim u vezi, broj lica koja su nestala u 2023., a za kojima se još uvek traga je 184 na kraju 2023. – saopštili su oni.

Da se broj nestalih osoba iz godine u godinu ipak smanjuje, pokazuju podaci MUP-a.

Naime, prema statistici Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom 2021. godine u Srbiji je prijavljen nestanak 2.830 punoletnih osoba, od kojih je pronađeno 2.785.

Tokom 2022. godine nestala je 1.801 punoletna osoba, dok je pronađeno 1.620 lica.

Kako ističu stručnjaci, nestanci mogu biti namerni, odnosno usled zlostavljanja, depresije ili suicidalnosti. Zatim, nenamerni – nestanak usled demencije ili šizofrenije, ali i prisilni, odnosno nestanci usled otmice ili trgovine ljudima.

Ukoliko primetite nestanak bliske osobe, od ključne važnosti je brzo reagovati i prijaviti na 192. Kako navode, pored ažurnog reagovanja, u potrazi najviše pomaže uključivanje šire javnosti.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Pretražuju se dva rezervoara za zalivanje njiva. Oni se nalaze u ataru sela Zlot na oko 300m od kuće Dragijevića. #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailić #danka #fypシ #fypシ゚viral #dankailic🕊️💔 ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading