lisice
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Nakon što mu je devojka poslala fotografiju u donjem vešu za kasting, Figenvald se teretio da je nagovarao da dođe kod njega da je masira i tako zaradi 40 evra. Tužilaštvo u optužnici navodi i da je devojku pitao da li je nevina, a kada mu je odgovorila potvrdno, kazao joj je da bi brzo trebala da izgubi nevinost.

Predložio joj je i da za 265 evra po večeri može da ide na večere sa njim i njegovim prijateljima i da ima odnose. Rekao joj je i da bi to leto mogla besplatno da plovi na jahti sa njim i njegovim prijateljem Slovencem. Poslao joj je njegove fotografije i rekao joj i da je na jahti soba u kojoj bi ona mogla da spava sa tim čovekom, što je devojka odbijala.

Sličan modus operandi koristio je i slučaju druge žrtve, a Figenvald se branio da se radilo o neprimerenoj i nemoralnoj šali. Navodio je i da je sa devojkama tako razgovarao jer ga je zanimalo dokle su spremne da idu. Tokom suđenja saslušani su i svedoci, koji su iskazivali da se Figenvald uvek neobično šali, da je tokom godina uvek dovodio devojke na razne događaje, ali da se ništa slično nije dogodilo.

- Sve je ostalo na namamljivanju i podsticanju, zato je primenjen institut ublažavanja kazne. Na blažu kaznu je uticalo i njegovo izvinjenje kao i činjenica da je otac maloletnog deteta - navedeno je u obrazloženju nepravosnažne presude. Figenvald je inače bivši novinar koji je tokom karijere radio u više medijskih kuća, prenosi Večernji list.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading