pećinski čovek
Foto: Alo/Shutterstock

 Dve fotografije koje su snimili planinari prikazuju golog i čupavog čoveka kako sedi na steni držeći dugački štap u levoj ruci i grebe kamen drugim instrumentom u desnoj ruci.

Gina Veiss i njen prijatelj Tobi tvrde da su slikale svojim mobilnim telefonima dok su u utorak šetale ispod niza pećina od peščara u nacionalnom parku Harz.

„Videli smo „čoveka vuka“ kada smo stigli do pećina od peščara“, rekla je Vajs za nemački tabloid Bild. „Stajao je na vrhu jedne od pećina, držeći u ruci dugačak drveni štap kao koplje.

„Nije skidao pogled sa nas i nije rekao ni reč“, ispričala je ona i dodala da je susret trajao skoro 10 minuta.

„Izgledao je prljavo i ponašao se kao čovek iz kamenog doba iz knjige istorije“, dodala je ona.

 

 

Misteriozni pustinjak ili samo „šala“?

Kako prenosi Bild, čoveka su povremeno viđali od 2015. godine, a lokalne vlasti tvrde da su pronašle dokaze da je neko palio požare i gradio rudimentarne nastambe u šumi.

Međutim, jedan volonter iz lokalne vatrogasne službe rekao je za Telegraf da nisu primetili ništa neobično u šumi, opisujući priču kao „besmislicu” i nagađajući da su fotografije „šala”.

S obzirom da je trećina nemačke kopnene površine prekrivena gustom šumom, priče o pustinjacima koji žive na zemlji povremeno se pojavljuju u lokalnim medijima.

Američki državljanin je 2007. pronađen kako živi u kolibi u dubinama Ajfela, niskog planinskog lanca u zapadnoj Nemačkoj, gde je uzgajao malu plantažu marihuane.

Savremene legende vezane za šumu, koje su inspirisale mnoge popularne bajke nemačke braće Grim, uveliko se pojavljuju u mašti javnosti.

Izveštaji ovog leta o lavu koji luta šumama izvan Berlina danima su privukli značajnu pažnju samo da bi se zver otkrila kao divlja svinja.

Vlasti u bogatom predgrađu Klajnmahnov rekle su ljudima da ostanu kod kuće nakon što su tvrdili da imaju video dokaze koji pokazuju zadnji deo lavice.

Nakon što su helikopteri i dronovi bezuspešno pretražili mesto događaja, lokalne vlasti su bile prinuđene da priznaju da je reč o pogrešnom identitetu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading