Dodik: Ostaću neposlušan sve dok Šmit ne ode
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug

„Šmit neovlašćeno nameće zakone, a muslimanski sudovi i tužioci jedva su dočekali da procesuiraju Milorada Dodika, jer sam neposlušan. A ja im kažem da ću se boriti pravno i politički i ostati neposlušan, dok god on ne ode. On ima svoj politički mandat i svojih 50.000 evra mesečno, ali ja imam svoj život i svoj narod na prostoru Republike Srpske i odatle otići neću“, poručio je Dodik.

Predjednik Republike Srpske je ponovio da imenovanje Šmita nije verifikovano u Savetu bezbednosti UN jer nije postavljen za visokog predstavnika u skladu sa rezolucijama ovog saveta, kako je predviđeno.

„Šmit nije prihvaćen u Savjetu bezbjednosti, protiv njega su glasali Rusija i Kina, nije bilo saglasnosti i ne može da deluje kao visoki predstavnik. Međutim, arogancija Amerike, Velike Britanije, a sada i Njemačke dozvoljava da on kaže da je visoki predstavnik, iako to nije“, istakao je Dodik u obraćanju građanima u Sentandreji, gdje je prisustvovao obeležavanju krsne slave Preobraženske crkve.

On je rekao i da Šmit „prima mesečnu platu od 24.000 evra, dobija još desetak hiljada jer navodno radi u rovitom, politički nestabilnom prostoru pa ima posebne uslove za život i tako ‘skupi’ oko 50.000 mjesečno„.

„Njemu se to naravno osladilo, to kao administrator u Njemačkoj nigde ne može da zaradi“, rekao je Dodik.

On je rekao i da su, kako kaže, Amerikanci i Britanci sugerisali Šmitu nametanje zakona koji se odnosi na nepoštovanje njegovih odluka.

(RT Balkan)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading