IVANKI HIRURZI IZVADILI TUMOR TEŽAK 20 KG: Objavljene slike iz operacione sale - ona mislila da se samo UDEBLJALA (FOTO)
Foto: Promo/Promo

- Bio je to najveći tumor koji smo dosad operisali, težak oko 20 kilograma. Bilo je zeznuto, ali Ivanka je danas kod kuće, sa svojim najmilijima. Srećno joj dalje i hvala što nam je verovala da možemo obaviti tu operaciju - poručio je nekadašnji ministar i direktor Opšte bolnice Gospić.

Bivši HDZ-ov poslanik, a danas predsednik stranke LiPO (Lika, Primorje, Otoci) u kratkom razgovoru za Jutarnji list rekao je kako s pričom o uspešno izvedenoj operaciji ogromnog tumora u njegovoj gospićkoj bolnici ne bi izašao u javnost da to od njega nije zatražila sama pacijentkinja.

- Ona je kod nas u gospićku bolnicu došla kad joj je trbuh već bio ogroman. Brzo smo otkrili o čemu se radi i izveli operacijski zahvat. Odstranili smo zaista ogroman tumor, težak oko dvadeset kilograma. Pacijentkinja je danas otpuštena iz bolnice i oseća se dobro. Nakon što bude gotov PHD (patohistološka analiza) znaćemo je li tumor bio dobroćudan ili ne - rekao je Darko Milinović.

Ivanka Murgić, pedesetosmogodišnjakinja iz Perkovića, kaže kako je operacija prošla u redu, i da ovu priliku želi da iskoristi i kako bi se zahvalila "svim sestrama i svim doktorkama i doktorima s ginekološkog dela gospićke bolnice".

- Bili su neizmerno uslužni i puno su mi pomogli. Znate, sve se odigralo u brzini, ja sam se jako prepala, a oni su mi pružili zaista veliku podršku - kaže.

Dugo nije bila svesna zdravstvenog problema jer je, kako je rekla, ništa nije bolelo.

- Nikakve poteškoće nisam imala, jednostavno je stomak počeo da mi raste. Mislila sam da sam se udebljala, pa onda da možda imam kakvih probavnih smetnji ili problema s crijevima... Na kraju sam otišla na ultrazvučni pregled abdomena, ali on nije ništa pokazao. Nakon toga su mi napravili dubinski CT pregled koji je napokon otkrio tumor. Posle toga sve se jako brzo odvilo u bolnici u Gospiću. Tek sam tamo otkrila da imam ginekološki problem, odnosno da imam ogromnu cistu na jajniku. Sutra idem na previjanje rane, a zasad se osećam super. Nadam se da će i rezultati patohistološke analize pokazati kako je bila reč o dobroćudnom tumoru i da će na kraju sve dobro završiti - rekla je Ivanka Murgić za Jutarnji list.

(Jutarnji)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading