severina u spotu bred pit
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ DallasRecordsTV

Glavna zvezda koja je čitala njegove stihove, bila je hrvatska pevačica Severina, koja je regionalnu slavu stekla zahvaljujući svom porno snimku. U prvi mah pomislih sa olakšanjem: dobro je, makar nisu zvali ustašu Tompsona da recituje Cetinjanima onu Njegoševu: “Srbin Srbima na časti zahvaljuje”.

U drugi mah me hladan znoj obli, pa pomislih: imade li iko od Cetinjana sinoć da kaže “E vala ne može, ne dam da skrnavite Njegoša!

”Naravno da ne. Da je slučajno neki srpski sveštenik, ili, ne daj Bože Patrijarh krenuo da održi opelo svom Vladici, verujem da bi nam opet trebali panciri i sva raspoloživa policija.

Milovi mediji sladostrasno objavljuju jutros “spektakl na Cetinju”, a ja po prvi put pomislih, možda i nije loše što je Njegoš zatvoren u onaj komunistički podrum od Mauzoleja, da makar ne gleda kako ga “slave” kvazi umetnici koji ga nikad, očito, nisu ni čitali.

Njegoše, oprosti. Crna Gora je odavno Montenegro sa kojim ti nemaš ama baš nikakve veze. Mi koji sledimo tvoj put smo i dalje na margini, nepriznati i neuvaženi u sopstvenoj zemlji. Ali, kako neko reče jednom: Nije lako biti Srbin, ali prija.

Srešćemo se u budućnosti, a do tada - mirno spavaj, svetioniče naš!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading