KUVAR VRATISLAV STRADAO DOK JE POSLUŽIVAO VEČERU: "Došla je nenormalnom brzinom"
Foto: Printscreen/Printscreen

Vratislav je stradao na licu mesta kada je motorna jahta sa hrvatskim oznakama u kojoj je bio bračni par sa decom udarila u ribarski brod Mašun vlasnika Tomislava Jakovljeva iz Tkona.

Motorna jahta dužine 12,49 metara svom je snagom udarila u desni bok ribarskog čamca, na kojem se u tom trenutku nalazilo devet članova posade. Jahta je udarila u ribarski čamac i od siline udarca pala na nju tačno tamo gde je nesrećni Vratislav u tom trenutku spremao večeru, ubivši ga. Nakon što je jahta iz pogođenog ribarskog čamca skliznula nazad u more, voda je ušla u nju i potonula. Nekoliko brodova koji su plovili u blizini odmah je priteklo u pomoć da pomognu ljudima pogođenim nesrećom.

Zadarski.hr piše da nije bilo pomoći preminulom Ugriniću, koji je bio stric vlasnika broda i od samog početka radio u ribarstvu.

Vlasnik ribarskog čamca Tomislav Jakovljev u utorak je užasno potresen nesrećom i gubitkom člana posade.

- Ja sam depresivan. Vratislav je radio sa nama 22 godine... U trenutku udesa bio je u salonu, a jahta je došla nenormalnom brzinom i svom snagom udarila u kabinu i nadgradnju i to je bilo to. Ništa se nije moglo, smrt je usledila iste sekunde, na licu mesta. Na toj jahti bili su muž, žena i dvoje dece. Odmah smo im pomogli, a jahta je potonula. Nažalost, Vratislavu nije bilo spasa. Na brodu nas je bilo devetoro, niko drugi nije stradao, samo Ugrinić. Sa Mašunom pecamo 22 godine, a Vratislav je bio sa nama od prvog dana, prvo sa ocem, sad sa mnom... Strašno, od šoka ne mogu više ni da pričam. Cele noći i dana davao sam izjave u kapetaniji, policiji, sudu, bolnici... Pregled je trajao deset sati jer je reč o smrtnom slučaju, tako da je to procedura, ali nas je sve to još više iscrpilo - rekao je vlasnik broda Tomislav Jakovljev.

U trenutku nesreće na motornoj jahti su bile četiri osobe, svi državljani Republike Hrvatske, koji su se nakon nesreće evakuisali na drugi brod u blizini. Nakon nesreće motorna jahta je potonula, a na položaju nije uočeno zagađenje mora, piše Zadarski.hr.

Preliminarnim istragama o uzrocima ove pomorske nezgode utvrđeno je da je do sudara ribarskog čamca i motorne jahte došlo u neposrednoj blizini navedenog položaja, tako da je motorna jahta udarila u desnu stranu ribarskog čamca, pri čemu je pričinjena značajna šteta. do nadmorske visine trupa i značajnih oštećenja na nadgradnji ribarskog čamca, ali je ostala u plovnom stanju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading