rasposp Miraš Dedeić i Bojović
Foto: Printscreen

Nakon što su objavljeni audio snimci svađe između Miraša i Borisa "sapunica" je dobila nastavak. Ovog puta Dedeić je izdao zvanično saopštenje u kojem se njegova organizacija ograđuje od stavova Bojovića.

- Vikarni episkop CPC iz Nikšića neovlašćeno iznosi lični stav povodom ovogodišnje komemoracije u Srebrenici. Na osnovu njegove izjave, uslovljava svoje prisustvo događaju nedolaskom premijera Crne Gore u Srebrenicu. Ovom izjavom odstupio je od pravila Crkve i direktno se umešao u politiku. Od tog postupka CPC se zvanično ograđuje - navodi se u izjavi raspopa Miraša, koju je dao nakon što je Bojović kazao da neće ići u Srebrenicu zbog najavljenog odlaska Dritana Abazovića.

Kao razlog Bojović je naveo to što je predsednik Vlade Crne Gore potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. U reakciji Bojovića navodi se da više nema dileme za koga rade ljudi oko Dedeića.

- Poštujući vaše duboke godine nismo do sada reagovali i tolerisali smo mnoge stvari. Te osobe se kriju iza vas i sprovode sve ono zašto su poslani. Mi očekujemo da vi ne budete saučesnik. U CPC sam 25 godina i dobro znam ko je šta činio. I opet ponavljam moj lični stav: sa osobom koja je prošle godine izjavila: "genocid nije počinjen nad Bošnjacima nego nad ljudima" ne mogu u isto vreme biti bilo gde - odgovorio je Bojović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading