NEKA SE ZAPAD SUOČI SA REALNOŠĆU Navikli da ratuju protiv trećerazednih zemalja, američka vojska nepobediva samo u Holivudu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Holivud je uradio sjajan posao da je američka vojska nepobediva. Ne bi dobili ni Drugi svetski rat bez Sovjetskog saveza. Mit o njihovoj vojnoj snazi je počeo da se raspršava devedesetih kod nas, meni je žao što to nismo uradili do kraja. Vidimo polako su ono što govore drugima, suočite se sa realnošću, e pa oni se sada suočavaju sa realnošću - kazao je Pavić u emisiji "Aktuelnosti" na TV Happy.

Amerika pokušava da multipolarnost usmerni ka svojim interesima, a to je nerealna procena, smatra novinar Siniša Ljepojević.

- Amerika priznaje da postoji multipolarnost, ali ona veruje da ona može da diktira tu multipolarnost. Ona više nema taj kapacitet. Amerika će uvek biti Amerika i uvek će biti deo velikih sila. Amerika nema kapacitet da diktira strukturu multipolarnog sveta i kasni. Ona se zamajava situacijom u Ukrajini, a istovremeno gubi na svim drugim prostorima. Amerika je izgubila Bliski istok, da ne govorim o Kini, čak i Indoneziji, Indiji... - rekao je Ljepojević.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading