AJKULA RAZJURILA GOSTE U HURGADI Postoje hoteli koji imaju zaštitne mreže na plaži
Foto: EPA/Foto: EPA/NIC BOTHMA

„Brčkamo se u plićaku“, napisala je u grupi Egipat info na Fejsbuku jedna naša turistkinja, a jedan od članova grupe ukazao je na to da ne možemo da se ponašamo kao da „se to dešava i da je ok“, već da bi egipatske vlasti trebalo tim problemom ozbiljnije da se pozabave, a „ne da se sve gura pod tepih radi turizma i novca“.

S druge strane, većina članova grupe smatra da „ajkule žive u moru i da gde god da odete, ima ih“, kao i to da jeste sve stvar ličnog izbora, ali da treba biti oprezan i poslušati savete stručnjaka da se na kupanje ne ide rano ujutru i u večernjim časovima kada se ajkule hrane, da ne treba plivati preko bova i da se treba truditi da se bude u grupi.

Mnogi se u strahu raspituju da li sad uopšte treba ići na Crveno more, koliko je opasno i da li se može očekivati da će biti još napada morskih nemani, a neki su čak spremni i da odustanu od odabrane destinacije za odmor. U Egiptu je još prošle godine najavljeno da će biti postavljene zaštitne mreže na plažama, ali to nije urađeno u svim hotelima. Ipak, postoji veliki broj onih koji su postavili mreže, pa oni i sada dozvoljavaju da se u tim ograđenim delovima kupaju njihovi gosti, dok je plivanje na otvorenom moru i dalje zabranjeno.

Sve ljude iz Srbije i regiona na ovu pojavu je upozorio i Egipćanin Šika koji živi u Srbiji, koji je za Alo! potvrdio da se napad desio i da meštani Hurgade ne idu na plaže.

ajkula

Printscreen

 

- Molim vas ako ste u Hurgadi da ne idete na kupanje. Desio se taj jedan napad i niko ne može da garantuje da neće biti drugog - poručio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading