"IDI SAM U RAT AKO HOĆEŠ" Bugarska podeljena oko rata u Ukrajini, sa jedne strane prozapadni ministar, sa druge svi ostali
Foto: Alo/shutterstock

- Tagarev će najbolje demonstrirati svoj nepokolebljivi evroatlantizam ako prebaci mitraljez preko ramena i lično se pridruži toliko dugo očekivanoj ukrajinskoj 'kontraofanzivi'. Siguran sam da će ukrajinski vojnici, čim vide njegovu stasitu figuru koja krasi front, postati duplo hrabriji i pobeda im je zagarantovana. Tako da, Tagarev, prestani da se kriješ i odugovlačiš, ostavi se svoje militantske retorike i pokaži se na delu kakav si hrabar evroatlantista. Napred u Bahmut ili gde god da će biti 'kontraofanziva' da poraziš 'orke' (Ruse). Apsolutno ne sumnjam u tvoj uspeh - napisao je novinar na društvenim mrežama.

Tagarev je od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini pozivao da se jača prisustvo NATO u Bugarskoj i insistirao je na podršci Ukrajini.

Ove sedmice je dva puta izrazio spremnost da isporuči Ukrajini dodatno naoružanje. Po njegovim rečima, novi paket bugarske vojne pomoći zavisiće od mogućnosti zemlje i odluke parlamenta.

Zanimljivo je da je krajem osamdesetih Tagarev odbranio tezu na Vazduhoplovnoj akademiji u Sovjetskom Savezu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading