"PREBACIO SAM GA U SVOJ AUTOMOBIL I ODVEZAO U HITNU POMOĆ" Gradonačelnik spasio život vozaču kojem je pozlilo
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Naime, juče oko 16 časova, u vreme saobraćajne gužve u centru Brčkog, Nišić je uočio dve ženske osobe koje fizičkom snagom guraju automobil. On je odmah izašao iz svog vozila te je žurnim korakom krenuo prema sugrađankama, kako bi im pomogao, prenosi Srpskainfo.

– Spletom okolnosti jedna od dve ženske osobe je bila medicinska sestra koju lično poznajem te mi je prenela da je vozaču zapravo pozlilo. Odmah sam ga pogledao, uzeo sam anamnezu i odradio sve ono što struka lekara nalaže. Nakon toga sam ušao u svoj automobil, prebacio u njega muškarca te ga odvezao u Službu hitne medicinske pomoći – kaže Nišić za Kliks.

Nišić, koji je po struci doktor, kaže da je uradio ono što bi trebao i svaki njegov sugrađanin, ali i učesnik u saobraćaju koji po zakonu mora priteći u pomoć. Međutim, u Bosni i Hercegovini praksa je uglavnom drugačija.

– Mene je više iznenadilo to što su ženske osobe same gurale automobil, dok su taj prizor posmatrali vozači koji su se nalazili u svojim automobilima. Uglavnom su to bili muškarci. Ja sam se ponašao onako kako treba, ali i kako moja struka nalaže – dodao je Nišić.

Inače, ovo nije prvi put da Nišić spasava živote ljudi i u trenucima kada nije obučen u beli mantil. Reanimacijom je spasao jednog državljanina Nemačke na aerodromu u Antaliji, a klinički mrtvog Tunižanina u život je vratio u Tunisu. Nekoliko slučajeva njegove medicinske intervencije zabeleženo je i u Brčkom.

POPLAVE U ŠPANIJI ODNELE AUTOMOBILE Bujica nosila sve pred sobom, vlasti zatvorile škole

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading