SCENE NALIK HOROR FILMU U ZAGREBU! Beživotna tela leže na podu mrtvačnice
AP/ Ebrahim Noroozi

Kako prenosi ovaj hrvatski list, čitalac im je snimak za koji tvrdi da je star nešto više od 2 nedelje, a prikazuje posmrtne ostatke koji su poređani na podu mrtvačnice u bolnici Sveti Duh u Zagrebu.

Reč je o najmanje sedam mrtvih tela koja leže na podu Zavoda za patologiju te bolnice, dok najmanje četiri, pokrivena plahtom, leže na bolničkim transportnim kolicima.

Na snimku se vide i zatvoreni hladnjaci.

Hrvatsko Ministarstvo: Neprimereno i nehumano zbrinjavanje posmrtnih ostataka

Iz direkcije KBC-a Sveti Duh nisu demantovali snimak, već su rekli da se zbog nedovoljnog broja hladnjaka, tela preminulih moraju, dok se ne oslobodi hladnjak, privremeno smeštati u prostoru mrtvačnice. Index je od Ministarstva zdravlja zatražio komentar i prenosi da tamo ističu da je krajnje neprimereno i nehumano zbrinjavanje posmrtnih ostataka u Zavodu za patologiju KB-a Sveti Duh.

Stoga su, prenosi se, nakon pitanja Indexa obavestili direktorku KB-a Sveti Duh da je dužna u suradnji s telima ustanove i osnivačem, Gradom Zagrebom, spomenute probleme rešavati i da su preporuke takođe upućene sanitarnoj inspekciji koja deluje u sklopu Državnog inspektorata Republike Hrvatske.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading