JOŠ 14 UGLJENISANIH TELA ODNETO U MRTVAČNICU Raste crni bilans stravične železničke nesreće u Grčkoj
Foto: Tanjug/Tanjug/Giannis Papanikos

Eleni Zagelidu, jedan od deset mrtvozornika koji rade na istrazi, rekla je da je DNK uzet sa 57 netaknutih tela.

Šef forenzičke službe Larise Rubini Leondari rekla je da je 14 ugljenisanih tela prebačeno u mrtvačnicu, dok je sedam nađeno juče. U razgovoru za radio-stanicu Real-FM, ona je rekla da u mrtvačnicu neprestano stižu kese sa ostacima tela.

- DNK je uzet sa svakog uda, neki verovatno pripadaju već identifikovanim žrtvama, a neki će potvrditi status nestalih. Imamo informaciju da DNK analize dobro napreduju. Do sada već imamo 14 kompletnih rezultata koji su u procesu identifikacije od strane nadležnog lica - reakla je Leondari.

Danas su železničari u Grčkoj održali štrajk zbog rastućeg gneva javnosti prema vlastima. Štrajk je usledilo posle protesta u Atini, Solunu i gradu Larisi, u blizini mesta katastrofalnog sudara.

Spasioci i dalje prolaze kroz spaljene vagone u potrazi za žrtvama.

Ovo je bio "najteži trenutak", rekao je spasilac Konstantinos Imanimidis agenciji Rojters, jer "umesto da spasavamo živote, moramo da izvlačimo tela".

Putnički voz sa više od 350 putnika driektno se sudario u utorak uveče, 28. februara, sa teretnim vozom nedaleko od grada Larisa. Vozovi su se u trenutku nesreće kretali suprotnim pravcima, ali na istoj pruzi.

Šef stanice uhapšen je nekoliko časova nakon nesreće.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading