SREĆA U NESREĆI Mladić seo u pogrešan vagon i preživio sudar vozova
Foto: Tanjug/Tanjug/Vaggelis Kousioras

Panagiotis Stafilos je mladić koji je preživeo železničku nesreću u Grčkoj u kojoj su poginule najmanje 43 osobe, a za mnogima se još traga. Ovaj mladić je imao kartu za drugi kupe, ali je pogrešio, pomešao brojeve.

"Prvi i drugi vagon voza su skoro potpuno uništeni u sudaru sa teretnim vozom. Ovaj mladić, da je seo gde je trebalo, verovatno je mrtav. Peti vagon, u kojem je mladić bio svojom greškom, uspeo je da ostane na šinama“, rekao je regionalni guverner Tesalije Konstantinos Agorastos lokalnim medijima.

Govoreći za Bi-Bi-Si, Stafilos je rekao da "možda čistom srećom ili Bogom" nije među povređenima ili poginulima u nesreći. On dodaje da su ljudi u njegovom vozu bili zabrinuti nakon incidenta i da je pokušao da im pomogne i da ih smiri.

„Prvo smo razbili prozore, ali nismo imali pravi alat za to... pa smo pokušali da razbijemo vrata“, rekao je on. Na kraju je stigla hitna pomoć da im pomogne. On je naveo da je pre sudara voz stajao oko 15 minuta na stanici Larisa, ali on tada nije razmišljao o tome jer su kašnjenja uobičajena u Grčkoj.

Podsećamo da su nadležni za ovu nesreću priveli četiri osobe. Među uhapšenima je i načelnik železničke stanice u Larisi, za koga se smatra da snosi najveću odgovornost za nesreću.

On se izvinio tokom saslušanja u tužilaštvu. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni se terete za krivično delo narušavanje bezbednosti saobraćaja koje je prouzrokovalo smrt.

Kazne za ovo delo su od 10 godina do doživotnog zatvora. Predsednik Panhelenske železničke federacije Dicas je istakao da je jedina uteha to što do sudara nije došlo unutar tunela koji su se nalazili u blizini.

"Koliko god čudno izgledalo, ovo je greška. Urađeno je nešto što će nadležni ispitati, ali je napravljena greška", rekao je on, napominjući da on sam ima 40 godina iskustva i da ne može da kaže da li je greška napravljena na zemlji ili u vozu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading