"ISPORUKE TENKOVA NEĆE SPREČITI IZBIJANJE III SVETSKOG RATA..." Upozorenje iz Moskve ledi krv u žilama
Alo! Ilustracija/A.V

Isporuke tenkova i oklopnih jedinica Ukrajini neće sprečiti izbijanje trećeg svetskog rata, ako do toga uopšte i dođe, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Kako je rekao, odbrana Ukrajine, koja nikom u Evropi nije ni potrebna, neće pomoći „trulom Starom svetu da izbegne da plati za svoje grehe".

Prema rečima Medvedeva, ako uopšte i dođe do trećeg svetskog rata, on se neće voditi iz pomoć tenkova i aviona, već će se ceo svet pretvoriti u pepeo.

Podsetio je na to da Velika Britanija, između ostalog, zahteva da zemlje Alijanse treba da Kijevu isporuče naoružanje istog trenutka, kao i da će ti lovci, tenkovi i rakete velikog dometa sprečiti ekspanziju Rusije i izbijanje trećeg svetskog rata.

„Takvih budala u strukturama vlasti u Evropi ima bezbroj“, dodao je on.

Podsetimo, Nemačka je posle više meseci premišljanja saoptila da će Kijevu poslati tenkove „leopard“, a istog dana su i američke vlasti saopštile da će Kijev od Vašingtona dobiti tenkove „abrams“.

Ubrzo zatim oglasila se i Velika Britanija koja je saopštila da planira da isporuči Ukrajini tenkove „čelendžer 2“ krajem marta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading