"OKO ZA OKO" Strašno upozorenje Amerikancima iz Moskve, Rusija je spremna!
YouTube/ Printscreen

„Jasno stavljamo do znanja da namerno pogoršanje međudržavnih odnosa nije naša taktika i nije naš manir. Uporedo s tim, pri izgradnji dijaloga sa Vašingtonom, u svakoj situaciji polazimo od principa reciprociteta, odnosno, po pravilu principa oko za oko, ali ne nužno simetrično“, rekao je on tokom diskusije u klubu „Valdaj“.

Rat u Ukrajini, 289. dan - Alo.rs

Rjabkov je istakao da SAD neće ukinuti antiruske sankcije nezavisno od daljeg razvoja odnosa i dodao da Vašington po ovom pitanju ima konsenzus.

Diplomata je naglasio da Sjedinjene Američke Države žele da iscrpe devizne rezerve novca u Rusiji, isprovociraju bankrot i propast ruske ekonomije.

Prema njegovim rečima, stabilnost privrede Rusije uprkos ograničavajućim merama Zapada i efikasne mere za jačanje kursa rublje izluđuju Vašington.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući razmenu Rusa Viktora Buta i Amerikanke Britni Grajner izjavio da je pogrešno izvoditi zaključke da je to korak u pravcu izlaska iz krize između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. On je dodao da odnosi Moskve i Vašingtona, kao i pre, ostaju u žalosnom stanju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading