TO JE PERVERZIJA! Zaharova ljuta na papu Franju
EPA/ SERGEI ILNITSKY

Uopšteno govoreći, možda su najokrutniji oni koji su iz Rusije, ali nisu ruske tradicije, kao što su Čečeni, Burjati i tako dalje, rekao je Papa katoličkom časopisu Amerika.

Papin govor brzo su osudili visoki ruski zvaničnici. „Ovo više nije rusofobija, to je perverzija na neviđenom nivou“, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu.

Rat u Ukrajini, 279. dan - Alo.rs

Ruske oružane snage su se u velikoj meri oslanjale na pripadnike etničkih manjina. Iako su grupe za ljudska prava i nezavisni mediji dokumentovali brojne dokaze o ratnim zločinima koje su počinile ruske snage, nema dokaza koji bi sugerisali da su se vojnici koji pripadaju etničkim manjinama ponašali gore od etničkih Rusa, piše Gardijan.

„Mi smo jedna porodica sa Burjatima, Čečenima i drugim predstavnicima naše multinacionalne i multikonfesionalne zemlje“, dodala je Zaharova. Aleksandra Garmažapova, osnivač antiratne organizacije Slobodna Burjatija, nazvala je ove komentare „neoprostivim i rasističkim“.

Ovo nije prvi put da se papa suočava sa kritikama zbog svojih stavova o Ukrajini. Kijev ga je kritikovao u nekoliko navrata od početka ruske invazije jer nije adekvatno osudio poteze Kremlja. Takođe, veliku polemiku izazvala je papina izjava da je Zapad „možda nekako isprovocirao” rusku invaziju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading