TRAMP: Ne vraćam se
Tanjug

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da se neće vraćati na društvenu mrežu Tviter (blokiranu u Rusiji) i da će ostati veran sopstvenoj društvenoj platformi "Truth Social" (Istina), pokrenutoj ranije ove godine.

Bivši šef Bele kuće je ovo izjavio u intervjuu za američki televizijski kanal "Foks njuz".

„Ostajem na (društvenoj mreži) Istina. Više mi se sviđa, zadovoljan sam kako funkcioniše. Sviđa mi se Ilon (Mask), ali ostajem u Istini. I želim mu sreću. Nadam se da je sve dobro funkcioniše za njega“, rekao je Donald Tramp.

Bivši predsednik je skrenuo pažnju i na to da je pre neki dan Fejsbuk (Meta platforma zabranjena u Ruskoj Federaciji kao ekstremistička organizacija) izgubio 80 milijardi dolara i „postao dosadan“.

Prema njegovom mišljenju, istu sudbinu je doživeo i Tviter, pa je stoga i kupljen.

„Da nije bilo mene, nikada ne bi bio kupljen. Niko o tome ne bi ni razmišljao. Učinio sam Tviter popularnim pre 12 godina, to sam bio ja“, rekao je Tramp.

Spekulacije o mogućem povratku bivšeg američkog predsednika na Tviter pojavile su se nakon što se saznalo o okončanju posla o preuzimanju ove društvene mreže od strane preduzetnika Elona Maska.

U tom kontekstu, ranije je Donald Tramp čestitao Masku na kupovini i rekao da će u ponedeljak, 31. oktobra, njegov nalog biti vraćen.

Podsetimo, Tviter je doživotno zabranio Trampov nalog u januaru 2021. usred događaja oko "Oluje na Kapitolu".

Rukovodstvo društvene mreže je naknadno u više navrata izjavljivalo da bivši predsednik neće moći da vrati svoj nalog čak ni da je odlučio da se ponovo kandiduje za mesto šefa Bele kuće.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading