KOLIKO PUTIN IMA DECE? Jednom su ga pitali da li viđa unuke, evo šta je odgovorio
Alo

Putin je retko u javnosti govorio o kćerima Mariji i Katerini, koje je dobio u 30-godišnjem braku sa bivšom stjuardesom Ljudmilom od koje se razveo 2013. godine.

Ekonomske sankcije nametnute Rusiji uticale i na mrežu ljudi najbližih Putinu, a naročito na njegovu decu i navodne ljubavnice. Kako su mediji nedavno otkrili, Katerina Tihonova dobila je novu ulogu: nadgleda ruski program supstitucije uvoza.

Mediji već godinama bruje o Putinovoj vezi s bivšom gimnastičarkom Alinom Kabajevom, s kojom navodno ima dvoje dece. Američka vlada juče je saopštila da je i Kabajeva na listu sankcionisanih osoba.

Marija i Katerina

Putinova prva kći Marija rođena je u Lenjingradu (današnjem Sankt Peterburgu) 1985. godine, dok je Katerina je rođena u Nemačkoj 1986. godine. Imena su dobila po imenima svojih baka.

Putin je tada živeo u Drezdenu kao oficir sovjetskog KGB-a.

Kada se porodica preselila u Moskvu 1996. godine devojčice su pohađale školu na nemačkom jeziku. Putin je postao premijer 1999. godine, nakon čega devojke više nisu odlazile u školu, nego su se školovale kod kuće.

- Nisu svi očevi puni ljubavi prema svojoj deci kao što je on. On bi iz razmazio a ja sam bila ta koja je morala da ih disciplinuje, rekla je jednom prilikom Ljudmila.

Marija je studirala biologiju, a potom je išla na medicinski fakultet u Moskvi. Katerina je diplomirala azijske studije, a obe devojke su išle na fakultet pod lažnim identitetom.

Marija Voroncova ima 36 godina i ugledna je naučnica u Moskvi. Donedavno je u ruskoj prestolnici živela sa suprugom, Holanđaninom Joritom Fasenom, ali se par navodno razveo.

Par, kako se čini, ima dete a to je otkrio sam Putin prilikom snimanja dokumentarca Olivera Stouna 2017. godine. Kada ga je Stoun pitao da li ima vremena za igru sa unučetom, Putin je odgovorio: "Nažalost, vrlo retko".

Katerina (35) živi na visokoj nozi i povremeno se pojavljivala u javnosti, ali je nikada u javnim nastupima nisu dovodili u vezu s Putinom. Stekla je poprilično bogatstvo i živi u luksuznim stanovima. Akrobatska je plesačica i naučnica sa visokim položajem na Moskovskom državnom univerzitetu.

Takođe je pokrenula ruski startap inkubator vredan 1,67 miliona dolara.

Udala se za ruskog milijardera Kirila Šamalova 2013. godine, ali se razvela 2018. godine. Mediji tvrde, pozivajući se na podatke o avio letovima, da se Katerina upustila u ljubavnu vezu s nemačkim baletanom Igorom Zelenskim sa kojim je dobila kći.

Navodno je u tajnosti letela u Minhen više od 50 puta između 2017. i 2019. godine, a u njenoj pratnji je bila i njihova kći.

Njihovu vezu razotkrila su ruska nezavisna novinska kuća Ajstoriz (IStories) i nemački Špigel.

Dve vanbračne ćerke?

Priča se da Putin ima treću ćerku sa devojkom i bivšom ruskom ritmičkom gimnastičarkom Alinom Kabaevom. Ni dete ni veza sa Kabaevom nisu potvrđeni.

Pre dve godine proširila se vest da je Svetlana Krivonogih, bivša čistačica, bila u ljubavnoj vezi s Putinom i da se iznenada preselila u elitnu četvrt Sankt Peterburga.

Bili su u dugogodišnjoj intimnoj vezi koja je započela krajem 1990ih, a navodno su dobili su i kćerku.

Elizaveta Vladimirovna Rozova rodila se 2003. godine. U njenoj krštenici ne stoji ime oca, ali joj je srednje ime Vladimirovna. Ona je sama podstakla spekulacije o svom pravom ocu u intervjuima. Priznala je da jako liči na Putina ali je dobila da potvrdi ili demantuje da je Putin njen otac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
dolic

04.08.2022 10:57

IMA ONOLIKO KOLIKO MU JE POTREBNO DA BI GA NASLEDILI KAO PRESEDNICI DA DOVEDU RUSIJU DO CARSKE RUSIJE SA ALJASKOM