DODIK POSLAO SNAŽNU PORUKU NA VIDOVDAN Mi smo narod koji je uvek na pobedničkoj strani
Foto: Printscreen

Srpski član i predsedvajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je istorija pokazala kako su Srbi uvek bili na pobedničkoj strani uz ogromna stradanja.


Dodik je u Sasama, na obeležavanju Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka, istakao značaj ovog praznika koji je, kako ja rekao, istorijska i moralna vertikala srpskog naroda.

"Mi smo narod koji je mogao da stane pred sve one koji su pokušali da nas okupiraju i potlače bez obzira na visoko plaćenu cenu i činjenicu da smo imali vere tokom istorijskih izazova da ćemo biti na pobedničkoj strani", rekao je Dodik novinarima u manastiru Svete Trojice.
DODIK POSLAO SNAŽNU PORUKU NA VIDOVDAN Mi smo narod koji je uvek na pobedničkoj strani

Alo.rs

 

 


On je ukazao da mnogi narodi u okruženju pokušavaju različitim događajima, poput Srebrenice, da stvaraju mit za neku novu naciju dok Srbi imaju istorijsko sećanje na poraze i pobede Vidovdan.


"Vidovdan je osnivački mit ovog naroda i u suštini pruža odgovore na mnoge izazove i pitanja", rekao je.

On je kao morbidnu odbacio ocenu o povezivanju obeležavanja Vidovdana u Sasama uoči obeležvanja 11. jula stradanja u Srebrenici.

"Srebrenica pripada Republici Srpskoj i zar nema ništa logičnije da Vidovdan obeležavamo u srpskom manastiru. Da li neko brani Bošnjacima da obeležavaju bilo šta? ", pitao je Dodik.Izrazio je žaljenje za svakim stradalim Bošnjakom, Srbinom i Hrvatom u toku proteklog rata, pogotovo civilima, ženama, decom i starcima.

"Bez Republike Srpske ne mislimo da živimo ovde i ne mislimo da je damo ikome. Varaju se oni koji misle da Srpska nema potencijal za odbranu. Naravno da ima, ali je sasvim legalno i legitimno da imamo pravo da branimo naše - Republiku međunarodno verifikovanu Dejtonskim sporazumom", poručioje, između ostalog, Dodik, prenela je RTRS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading