MINISTAR VULIN U POSETI BUKOVCU Nema pritiska koji će naterati Srbiju da se odrekne svoje Republike Srpske
MUP

„Ne bi Srbija bila ovako lepa i čuvana da u njoj nema Srba iz Republike Srpske. Tamo gde su Srbi iz Republike Srpske, tamo je Srbija sigurna, čuvana, uspešna i napredna“, kazao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je u toku svog obraćanja podvukao da je veliki protivnik bilo kakvih podela srpskog naroda, a posebno u Vojvodini, poručivši da je Srbija matica svih Srba.

MINISTAR VULIN U POSETI BUKOVCU Nema pritiska koji će naterati Srbiju da se odrekne svoje Republike Srpske

MUP

 

 

„Svako ko ovde zaplače, nasmeje se, ima pravo da kaže da je ovo njegova zemlja“, rekao je ministar Vulin, naglasivši da je Republika Srpska i njegova Manjača uvek davala hrabre, dobre i čestite ljude. „Preostaje nam samo da pokušamo da budemo kao oni koji su koračali pre nas, oni koji su nam dali imena i da neko poželi jednog dana da se zove po nama. Ako budemo dostojni onih koji su koračali pre nas, bićemo vredni sećanja i onih koji dolaze iza nas“, poručio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, ono što je dato svakom narodu na kugli zemaljskoj, da živi sa onima sa kojima deli ime, jezik, veru, uspomene, neće moći biti uskraćeno ni srpskom narodu.

„Najznačajniji zadatak ove generacije je da stvori srpski svet, da nas okupi, da nas ujedini, sačuva i zaštiti. Tamo gde Srbin nema ni svog vojnika, sudiju, lekara, učitelja tamo nema ni pravde za njega, a srpski narod živi za pravdu. Narod koji je dočekao da pretekne jasenovački genocid, koji je preživeo Oluju, nema pravo da ponovi greške naših prethodnika, nema pravo da ne zaokruži svoju zemlju i ne sačuva svakog gde god da je rođen, a da se odaziva na srpsko ime“, zaključio je ministar Vulin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ruta

26.06.2021 18:40

Svaka cast za ove reci, mi moramo jedni druge da stitimo.

Djordje

27.06.2021 02:15

Srbija ce uvek biti podrska i braniti interes RS i srpskog naroda