GRČIĆ OBEĆAO Od Božića meštani Jadra neće imati problema sa strujom
Tanjug/Miloš Milivojević

To je rezultat razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i meštana tog kraja koji je vođen u subotu, 4. decembra, rekao je Grčić novinarima nakon posete selu Gornje Nedeljice, gde su u toku radovi na zameni dalekovoda i drvenih bandera.

“Pre dva dana predsednik Vučić je boravio u lozničkim selima i razgovarao sa ljudima koji su se žalili da nemaju stabilno snabdevanje električnom energijom, da vrlo često imaju isključenja i da zbog toga otežano žive i otežano obavljaju svakodnevne posete. Naša obaveza je bila da taj problem rešimo”, rekao je Grčić.


Objasnio je da je u lozničkom kraju glavna energetska mreža urađena, jer je Elektromreža Srbije uradila trafostanicu od 110 kV i rekonstruisala sve dalekovode.

Sada je, dodaje, ostala da se uradi niskonaponska mreža, kako građani više ne bi imali problema.
GRČIĆ OBEĆAO Od Božića meštani Jadra neće imati problema sa strujom

Instagram

 

 

“U loznički kraj je u prethodnih pet godina EPS, EMS i EDS, odnosno država, u elektroprenosni sistem uložila oko 3,5 MILIJARDE dinara. Sada smo napravili plan da do Božića, a možda i ranije, budu urađeni svi dalekovodi i zamenjenje sve drvene bandere, kojih inače ima malo. Smatramo da je 7. januar realan rok za završetak radova, i od tada ovaj kraj više neće imati problema sa strujom”, rekao je Grčić.

Dodao je da će Elektrodistribucija Srbije odmah krenuti u zamenu 25 kilometara dugačkog dalekovoda, koji je, kako kaže, “srce problema”, jer ta deonica izaziva sve ostale probleme.

Pored Grčića, Gornje Nedeljice posetili su i Jelena Matejić, direktor „Elektromreže Srbije“, Bojan Atlagić, v.d. direktora „Elektrodistribucije Srbije“ i Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

Direktor EMS-a Jelena Matejić rekla je da je EMS uspešno završila sve radove na visokonaponskoj mreži u septembru ove godine, uloživši u prethodnom periodu više od 10 miliona evra.

"Rekonstrukcija je išla od Valjeva do Loznice sve do Zvornika, i mi sa ponosom kažemo da ovaj kraj može biti miran sa snabdevanjem struje narednih 20 godina minimum", rekla je Matejić.

Zahvaljujući radovima EMS-a, dodala je da su stvoreni uslovi da Elektrodistribucija Srbije realizuje svoje radove na niskonaponskoj mreži.

V.D. direktora EDS-a Bojan Atlagić objasnio je da u Mesnoj zajednici Korenita najurgentnije treba biti zamenjeno 35 drvenih stubova betonskim stubovima, u Gornjim i Donjim Nedeljicama treba biti zamenjeno devet stubova, u Siminom brdu takođe devet, kao i 450 metara samonosivog kablovskog snopa.

"Rok za to je narednih mesec dana. Imao delove niskonaponske mreže gde nemamo alternativni pravac napajanja i to ćemo uraditi u dogovoru sa meštanima, kako ne bismo ostavili ljude bez struje u zimskim danima", rekao je Atlagić.

GRČIĆ OBEĆAO Od Božića meštani Jadra neće imati problema sa strujom

Tanjug/Ap

 

Dodao je i da će EDS u narednih mesec dana investirati oko 7,5 miliona dinara u zanavljanje elektro opreme na Trafostanici 35/10 kV u Dragincu, kao i da na istom mestu planiraju u naredne dve godine da izgrade novu trafostanicu iste jačine, vrednosti 200 miliona dinara.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović obećao je meštanima tog kraja da će nakon što EDS završi svoj deo posla, Grad početi postavljanje ulične rasvete u mestima, ulicama ili zaseocima u kojima još nije postavljena.

Dodao je da će Grad uraditi pojedine lokalne puteve, koje su meštani tražili.

Predsednik Mesne zajednice Donje Nedeljice Zlatomir Antonić kaže da problemi građana u tom mestu isti kao i u ostalim ovog kraja, a da je najveći česta isključenja struje.

Izrazio je nadu da će ti problemi nakon završetka radova postati prošlost i da će svi meštani biti zadovoljni.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading