DALEKO JOJ LEPA KUĆA Ekonomski stručnjaci pokopali ministarku energetike: Zorana nas gurala  u mrak i restrikcije
Foto:Tanjug/Zoran Petrović

Ovo ne kažu zli tabloidi pod kontrolom vlasti, već se ovakav zaključak može izvući iz analize opoziciono nastrojenog ekonomskog konsultanta Bogdana Petrovića tokom gostovanja na jednoj od Šolakovih televizija. Evo šta je rekao Petrović:

- Milorad Grčić je molio Vučića da se počne projekat „Kolubara B“, a onda je Zorana Mihajlović mlatila sa pričom da treba da idemo samo na zelenu energiju od koje se danas ne bismo nimalo usrećili.

Ovom konstatacijom Petrović je ubo u centar. Jer da smo u punoj meri poslušali ministarku energetike (srećom nismo, mada je štetu nanelo i to što smo je delimično slušali), ne bismo imali struju na zimu.

Evo o čemu se radi. Na krilima takozvane zelene agende (neki je zovu i zeleni džihad), koju u Evropi forsira nemačka partija Zelenih, s aktuelnom šeficom diplomatije Analenom Berbok na čelu, širom Starog kontinenta su zatvarani rudnici uglja i prelazilo se na druge izvore proizvodnje električne energije, poput vetroparkova i solarnih panela. Čak su i nuklearke proglašene za nepoželjne proizvođače struje.

Elem, kako objašnjavaju stručnjaci, tzv. zelena energija ne samo da je skuplja nego u velikoj meri zavisi od vremenskih prilika (sunce i vetar), pa je potpuno neizvesno kolike će količine moći da se proizvedu. Da je tako, pokazuje i sve ovo što se trenutno dešava u Evropi, gde se svi, pa čak i Nemačka, u kojoj su Zeleni ključan deo vladajuće koalicije, vraća na ugalj.

I zamislite sad da je Srbija, slušajući Mihajlovićevu, zatvorila svoje rudnike uglja. Šta bi nas snašlo?

DALEKO JOJ LEPA KUĆA Ekonomski stručnjaci pokopali ministarku energetike: Zorana nas gurala  u mrak i restrikcije

Alo

 

 

- Jednom rečju, i tu se slažem sa kolegom Petrovićem s kojim inače nikako nisam istomišljenik. Usledila bi katastrofa. Šta bismo bez „Kolubare“, odakle bismo dobijali struju? Od Zoraninih vetroparkova koje gradi s Amerikancima i za koje potrošači svakog meseca plaćaju posebne tarife uz račune koje dobiju za struju? Od solarnih panela? Od nečeg trećeg? Ne, sva je prilika da bismo struju uvozili, ako bi je uopšte bilo, ili da bismo sedeli u mraku. Toliko o ministarki - kaže za Alo! sagovornik iz EPS koji je molio da ostane anoniman, strepeći od ministarkine osvete.

EVROPA U PAKLU ZBOG GASA

 

Širom Evrope vlade spremaju privredu i građane za krajnje neizvesnu zimu. U strahu od toga da će Rusija zaustaviti dotok gasa, Nemci, Austrijanci, Holanđani i mnogi drugi razrađuju opcije koje bi im pomogle da prežive. Jedna od tih opcija predviđa i da u novembru,  decembru, januaru, februaru i martu u Nemačkoj rade samo kompanije koje proizvode osnovne proizvode, poput hrane. Za njih bi bilo gasa, kao i za domaćinstva, a ostali bi čekali proleće...  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Sremac

07.07.2022 07:53

Fala bogu pa imamo pametnog čoveka na čelu države pa zna šta radi kako da zaštiti nase interese neka je samo na čelu drug predsednik nas Vučić živeo

roki

07.07.2022 08:09

Gospodo pa ta zorana zgrce pare od tih stranaca na svoje tajne racune zato i radi da amerikancimatreba je izbaciti iz stranke ako ne radi za drzavu