BRUKA I SRAMOTA! Ono što se danas desilo u Hrvatskoj razbesneće sve Srbe! Dosuli su so na rane!

Uoči sutrašnje centralne proslave 25. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja, hrvatski predsednik Zoran Milanović je večeras u Kninu dodelio odlikovanja generalima Hrvatske vojske.

Zoran Milanović, Milo Đukanović
Zoran Milanović, Milo Đukanović, Foto: EPA

"Velika je stvar što će verujem sutra, u ove dane okupljanja, naše društvo biti šire. 25 godina nakon rata, moja je čast da odlikujem i hrvatske jedinice iz BiH. To je naš dug časti", rekao je Milanović.

Ono što, kako je rekao, sa dubokim ljudskim uverenjam može da kaže je da su ratovi gotovi i da je te ratove Hrvatska dobila.

"Hrvatski rat je bio pravedan rat. I kao svaki rat, bio je težak i krvav", kazao je Milanović.

Ante Gotovina
Ante Gotovina, Foto: Printscreen

On je uručio odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom penzionisanim generalima HV-a za izuzetan doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga I za lične uspehe u vođenju i komandovanju jedinicama Oružanih snaga, kao I odluke o odlikovanju Redom Nikole Šubića Zrinskog gardijskim brigadama HVO-a i Specijalnoj policiji MUP-a za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu.

Pre dodele odlikovanja, obratio se penzionisani general Ante Gotovina, koji je, između ostalog, rekao da je puno vremena prošlo od završetka rata, ali nikad nije kasno učiniti dobro, učiniti pravedno.

“Dragi prijatelji, svojom hrabrošću i nesebičnim zauzimanjem za domovinu u ono za naš narod sudbonosno vreme, zajedništvom svih nas izgradili smo hrvatsku vojsku spremnu i sposobnu da se odbranimo, okončamo nametnuti rat i stvoriti pretpostavke za trajni mir”, naveo je Gotovina, preneo je hrvatski portal Index.

Povezane vesti

 • Korisnik: svakicigasebipraviveselje
  05/08/2020 - 20:06
  ne znam zasto prenose sve sa tog bala vampira kad nas to ne zanima. Da li ce od sada svakog bolesnika kaoi one anarhiste pusdtati da nam truju dane? ONI NAS NE ZANIMAJU. NE POSTOJE.
 • Korisnik: Naslednik
  05/08/2020 - 13:16
  Seme vam se zatrlo, šta slavite ubistvo i progon nevinog naroda, da vam Srbije nije bilo nikada ne biste imali državu, a sada slavite ubijanje nedužnog naroda, treba da se stidite, ali vi niste narod vi ste ustaše, koljači, da niste ne biste slavili ovu bruku.
 • Korisnik: Srboljub
  05/08/2020 - 12:00
  Gotovina reče "nametnuti rat " , pa sam Tudjman je svojevremeno izjavio da Hrvatska samo ratom može da stekne željenu samostalnost . Jasno je i vrapcima na grani ko je započeo rat koji vuče svoje korene duboko u prošlost .
 • Korisnik: SRB
  05/08/2020 - 04:55
  Jedi G
 • Korisnik: kakva bre razočaranost u elementu su
  04/08/2020 - 23:13
  ja to ni ne čitam.Čemu da se nadate od onih koji su činili od dana noć ????Od tog ne mož torta da bude.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi